• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Receptas iš "Darbštuolės", pavadintas "Menkės su žalumynais". Tik va apie tai, ką daryti su tais žalumynais, nieko neparašyta. Taigi, modifikuota recepto versija būtų tokia:

REKLAMA
REKLAMA

Reikės:

800g menkių filė

citrinos sulčių

žuvies prieskonių, druskos

2 svogūnų

300g voveraičių [naudojau šaldytas]

90g sviesto

250ml šviesaus alaus

2 šaukštai maltų džiūvėsėlių

petražolių

REKLAMA

Darysim taip:

žuvies filė supjaustysim gabaliukais, apšlakstysim citrinų sultimis ir įtrinsim žuvies prieskoniais, druska. Paliksim 10 min.

Svogūnus susmulkinsim ir apkepsim svieste su voveraitėm [galima naudoti ir pievagrybius]. Dalį šios masės dėsim į kepimo indą, tada dėsim žuvytę, ir likusius grybukus. Viską užpilsim alumi, dėsim keletą sviesto gabaliukų, pabarstysim džiūvėsėliais ir šausim į 190C orkaitę. Troškinsim apie pusvalandį. Papuošim petražolėmis, patieksim su bulvių košyte. Viskas.

Skanaus :)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų