Juk pasitaiko, kad nėra laiko ar noro gaminti ką nors naujo, o reikia greitai ko nors skanaus pagaminti šeimai ar svečiams?
Tuomet jus išgelbėti gali pakelis koldūnų iš šaldymo kameros. Juos galima kepti orkaitėje, paruošus padažą, ar net iš jų išvirti sriubą.
Viengungio svajonė
Užšaldytus koldūnus sudėkite į keptuvę su aliejumi ir pakepinkite kol gražiai pagels. Į šį patiekalą galima įdėti česnako, svogūno ar kitokių žalumynų. Viską užpilkite grietine, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Keptuvę uždenkite ir kepkite, kol išsilydys sūris.
Užpilti koldūnai
0,5kg šaldytų koldūnų sudėkite į keptuvę, įdėkite keletą lauro lapelių ir viską užpilkite padažu. Padažui paimkite stiklinę grietinės, įberkite druskos ir pipirų, įdėkite majonezo ir/arba pomidorų padažo. Ant viršaus išdėliokite acte marinuotus svogūnus. Kepkite orkaitėje.
Koldūnai indeliuose be padažo
Koldūnus apvirkite. Dalį koldūnų sudėkite į gerai riebalais išteptus indelius, tuomet užpilkite majonezu, vėl dėkite sluoksnį koldūnų. Ant viršaus užpilkite majonezo ir pabarstykite tarkuoto sūrio.
Koldūnai su kiaušiniais
Koldūnus apkepkite, įdėkite smulkintus pomidorus, grybus. Sudėkite į kepimo formą ir užilkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus užberkite šiek tiek sūrio ir uždėkite majonezo. Kepkite orkaitėje.
Koldūnai sultinyje su pievagrybiais
Koldūnus (geriau mažesnius) apkepkite ir sudėkite į molinius puodukus. Užpikite daržovių sultiniu, įdėkite apkepintus pievagrybius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Neuždengtus indelius dėkite į orkaitę. Paruoštus koldūnus užpilkite grietine.
Sriuba su koldūnais
Sultinyje išvirkite morkas, bulves, saliero šaknį, petražoles. Išvirus daržovėms, sudėkite koldūnus, įdėkite pomidorų padažo. Galima įdėti ir paprikos. Į paruoštą sriubą įdėkite kalendros ir smulkiai supjaustytą česnaką.
Skanaus!