Paukštienos, ypač vištienos, patiekalai - vieni populiariausių. Tai ir savotiška “greitoji pagalba”, kai norime skubiai pagaminti ką nors skanaus namiškiams ar svečiams.
Šiam patiekalui reikės:
Antis (taip pat ir kepenėlės, skilvis, širdis), 1 kiaušinis, 4 virtos bulvės, 2 svogūnai, 1 šaukštas manų kruopų, kepti arba konservuoti obuoliai (tinka ir kriaušės), druska.
Antį išdarinėjame, nuplauname. Kepenėles, širdį, skilvį, bulves ir svogūną sumalame, įmušame kiaušinį, sudedame manus ir maltus pipirus bei druską. Viską gerai išminkome. Įdaru prikemšame antį, ją užsiuvame. Įdedame į skardą, apipilame pasūdytu vandeniu, įdedame perpjautą svogūną ir kepame apie valandą vis palaistydami. Iškeptą antį išimame, ištraukiame siūlus, įdedame į pusdubenį ir apipilame likusiu sultiniu. Apdedame obuoliais ir kriaušėmis.
Skanaus!