Būtinai išmėginkite šį receptą, jei norite nustebinti namiškius ar draugus. Tai iš tiesų egzotiško ir puikaus skonio daržovių patiekalas, kurį malonu ir pačiam pasmaguriauti, ir kitus pavaišinti.
Gamyba nesudėtinga, tik ilgokai trunka. Patogu tai, kad jei laukiate svečių savaitgalį, salotas galite paruošti bet kurią iš savaitės dienų ir ramiai laikyti šaldytuve. Actas ir prieskoniai daržovėms neleis gesti.
Mažo kiekio gaminti neverta, nes virtuvėje neišvengiamai teks praleisti bent dvi valandas. Taigi produktų išeigą pateiksiu 6 porcijoms. Reikės 3+2 (iš viso penkių) didelių svogūnų, 2 raudonų ir 2 žalių paprikų, 1 baklažano, 2 obuolių, 2 skiltelių česnako, 200 g razinų, 75 g deginto cukraus (padeginkite jį patys), 1 arbatinio šaukštelio “curry”, 1-2 karčių paprikėlių, 385 g (7 proc.) acto.
Du svogūnus supjaustykite ir troškinkite 1/8 litro acto 5 minutes. Paskiau paruoškite kitas daržoves: paprikas supjaustykite šiaudeliais, baklažaną ir obuolius kubeliais, česnako skilteles sukapokite, paskiausiai supjaustykite likusius tris svogūnus.
Svogūnus, razinas, “curry”, karčiąsias paprikas, degintą cukrų virkite likusiame acte. Pasūdykite. Vėliau sudėkite likusias daržoves ir troškintus svogūnus. Virkite neuždengtame puode pamaišydami apie valandą, kol nebeliks skysčio.
Atvėsusį troškinį patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar sūrio.
Giedrės J. Receptai