Šis patiekalas "tiesiogiai" nužiūrėtas Forelle virtuvėje. Ypatingas atradimas - puiki lietinių tešla (tik dėjau mažiau pieno), įdaras pakoreguotas. Įvertintas 10 balų iš dešimties.
2 porcijoms reikės:
75 g rupių kvietinių miltų (rupių neturėjau, naudojau paprastus ir įmaišiau gerą šaukštą linų sėmenų);
25 g greito paruošimo avižinių dribsnių (jei naudotumėte įprastinius, o ne greitai paruošiamus, rekomenduoju kiek pamirkyti piene arba vandeyje);
1 kiaušino
1 stiklinės pieno
žiupsnelio druskos
1 šaukšto aliejaus
Įdarui: daržovių (tinka morkos, cukinija, pievagrybiai, paprikos, baklažanai ir pan.), indelio koncervuotų pomidorų, šaukšto aliejaus, skiltelės česnako, prieskonių.
Lietiniams miltus, avižinius dribsnius ir druską sumaišyti. Įmušti kiaušinį, supilti pusę kiekio pieno ir šaukštu išmaišyti, kad gautųsi tiršta tešla. Supilti likusį pieną, išmaišyti ir palikti 15-30 minučių kambario temperatūroje. Prieš kepant įpilti šaukštą aliejaus ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Liekite kiek storesnius blynus ir neskubėkite jų apversti, tegul pakepa ilgėliau nei įprasti.
Įdarui daržoves supjaustyti. Pakepinti aliejuje česnaką, suberti daržoves ir iki 5 min lengvai pakepinti maišant. Užpilti puse skardinės konservuotų pomidorų (jei trūksta skysčio, galite įpilti sultinio ar vandens), įberti pagal skonį bazilikų, druskos, pipirų ir uždengus troškinti apie 10 minučių.
Įdarą dėti ant lietinių, susukti ar tiesiog perlenkti pusiau. Jei blynai spėjo pravėsti, juos galima trumpam įdėti į karštą sausą keptuvę. Padažui panaudokite likusius pomidorus - į juos įverkite prieskonių, kuriuos naudojote įdarui, jei mėgstate aštriai - žiupsnelį čili ar lašelį Tobasco.
Ugnė
Mėgstate gaminti? Turite įdomių receptų ir norite jais pasidalinti su Balsas.lt skaitytojais? Siųskite receptus rubrikos redaktorei adresu [email protected], ir jie bus paskelbti portale Balsas.lt!