REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukrečiantis ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdoje praėjusio sekmadienio popietę Minijos gatvėje esančio namo bute rasto 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio lavonėlio įgauna pagreitį.

Sukrečiantis ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdoje praėjusio sekmadienio popietę Minijos gatvėje esančio namo bute rasto 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio lavonėlio įgauna pagreitį.

REKLAMA

Antradienio popietę Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius kreipėsi į teismą dėl kardomųjų priemonių mirusio kūdikio mamai Alinai S. (gim 1989 m.) ir jos sugyventiniui Mykolui R. (gim. 1987 m.) paskyrimo.

Šią informaciją tv3.lt patvirtino Klaipėdos prokuratūros atstovė Ignė Rotautaitė-Pukenė: „Išsiųstas prašymas į teismą dėl abiejų asmenų suėmimo. Moterį prašoma suimti 10 dienų, o jos sugyventinį – mėnesiui.“

Teisme antradienio popietę paaiškėjo daugiau šokiruojančių šio įvykio detalių. Dar lapkričio 28 d. šeimos gerovės centro specialistai lankėsi namuose Minijos gatvėje ir tada nieko įtartino nepastebėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad viena iš versijų yra tokia, jog lapkričio 30 d. moters sugyventinis verkiantį vaiką supurtė, kas galėjo lemti kūdikio mirtį. Tuo metu tiek vaiko motina, tiek jos sugyventinis buvo išgėrę, todėl abu spruko iš buto, palikdami jame kūdikį. Šias aplinkybes atskleidė moterį atstovaujantis advokatas Vaclovas Ruškys. Esą kūdikio motina per apklausą pateikė tokią įvykių versiją.

REKLAMA

Mykolą R. prokuroras siūlo teisti pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 dalies 3 punktą – artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymą. Už tai gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Kūdikio motiną siūloma teisti pagal 158 str. – vaiko palikimą. Už tai numatyta bausmė iki 2 metų.

Vakarop paaiškėjo, kad moterį leista suimti prokuroro prašytam 10 dienų terminui. Dar po kurio laiko teismas patenkino prokuroro prašymą ir dėl nužudymu įtariamo moters sugyventinio suėmimo mėnesiui.

Prabilo apie šoką

Kalbėdamas apie šį įvykį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pasakojo, kad į Minijos gatvėje esantį namą iškart buvo iškviestas teismo medicinos ekspertas:

REKLAMA
REKLAMA

„Išorinių smurto žymių nebuvo nustatyta. Kūnelis buvo su lavondėmėmis. Aiškinamasi, kokia buvo kūdikio būklė gimstant ir kokia buvo motinos būklė gimdymo metu.

Rastas kūdikio kūnelis buvo stipriai apiręs. Bet ypatingos netvarkos, kaip įprasta tokiais atvejais, bute nebuvo pastebėta. Vaikas buvo rastas lovytėje, apklotas.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad už šį nusikaltimą asmuo yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

A. Motuzas pabrėžė, kad tiek motina, tiek jos sugyventinis teigė, kad jie iš buto išvyko, nes mirus kūdikiui patyrė šoką. Artimieji su jais negalėjo susisiekti keletą pastarųjų dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiek kūdikio mamą, tiek jos sugyventi sulaikyti padėjo Kelmės rajono ūkininkas, pas kurį šie uždarbiavo. Ūkininkas, pradėjus sklisti informacijai apie šių asmenų paiešką, kreipėsi į policijos pareigūnus.

Anksčiau nei motina, nei jos sugyventinis nebuvo sulaukę realių laisvės atėmimo bausmių. Prieš dvejus metus ji buvo bausta administracine tvarka dėl melagingo policijos pareigūnų iškvietimo. „Tokie nusikaltimai, kurie labiau susiję su asmenų gyvenimo būdu“, – pridūrė A. Motuzas.

Sukrečiantis liudijimas

Namo, kuriame rastas negyvas kūdikis, gyventojai TV3 atskleidė daugiau šiurpių šio įvykio detalių. Paaiškėjo, kad negyvą kūdikį aptiko močiutė ir kaimynė.

REKLAMA

Kaimynė pasakojo, kad sekmadienį atvyko kūdikio močiutė, kurios niekas neįleido į butą. Jis buvo užrakintas. Moteris su viena kaimyne patikrino pašto dėžutę ir ten surado į vaikišką servetėlę susuktą raktą.

Kūdikis buvo rastas su čiulptuku, jis buvo apklotas pledu. Vaikas buvo pažaliavęs, viena akis pramerkta ir nuo jo sklido stiprus dvokas. Durų spynelės buvo užklijuotas su izoliacija, tad spėjama, kad tokiu būdu buvo bandoma slėpti sklindantį kvapą.

Kaimynai paskutinį sykį to buto languose šviesą matė ketvirtadienį. Jie pasakojo, kad moteris dažnai gerdavo alų, o jos sugyventinis esą vartojo narkotikus. Jie matė moterį girtą ir nėštumo metu.

REKLAMA

Gėrė nėštumo metu

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad šeima, kurioje nutiko baisi nelaimė, vaiko teisėms buvo žinoma.

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje. Kitiems trims anksčiau buvo nustatyta nuolatinė globa. Mama nė vieno jų neaugino. Vaikai buvo paimti, nes motinai trūko socialinių įgūdžių, kad galėtų juos auginti“, – pasakojo G. Bliutaitė.

Anot vaiko teisių atstovės, šių metų spalio 8 d. buvo gautas pranešimas, kad ši moteris su kūdikiu išėjo iš ligoninės taip ir nebaigusi gydymo kurso:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Spalio 10 d. vyko atvejo vadybos posėdis, kuris įtikino ją sugrįžti į ligoninę pabaigti gydymo kursą. Tuo metu buvo įvertintos ir gyvenimo sąlygos moters namuose, buvo nustatyta, kad jos tinkamos vaikui augti ir jam vystytis.

Moteris bendradarbiavo su mūsų specialistais, su šeima dirbo socialiniai darbuotojai. Mes kalbame tik apie vaiko mamą, apie jos sugyventinį jokios informacijos neturime.

Faktas, kad jai trūko socialinių įgūdžiu, buvo pastebėta girtaujanti nėštumo metu. Tad jai esant nėščiai buvo taikyta atvejo vadyba. Jau tada specialistai dirbo su moterimi, nes ji buvo pastebėta neblaivi nėštumo metu. Po gimdymo nebebuvo fiksuotas nė vienas girtumo atvejis.“

REKLAMA

Šokiruojantis radinys

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sekmadienį pranešė apie šokiruojantį radinį viename Minijos gatvėje esančių namų.

Gruodžio 8 d. apie 14 val. Klaipėdos pareigūnai Minijos gatvėje esančiuose namuose, lovoje, rado 2,5 mėnesio negyvą kūdikį, irimo stadijoje.

Iškart pranešta, kad pareigūnai pradėjo kūdikio mamos Alinos S., gim. 1989 m., ir jos sugyventinio Mykolo R., gim. 1987 m., paiešką.

Šio pirmadienio rytą patvirtinta, kad Telšių apskrities VPK Kelmės policijos pareigūnai sulaikė 1989 m. gimusią kūdikio motiną bei 1987 m. gimusį jos sugyventinį.

Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad pirminės apžiūros metu smurto požymių nebuvo nustatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų