REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankas (LB) perspėja investuotojus dėl siūlymo investuoti į bendrovės „Paysera“ platinamus vertybinius popierius. Anot centrinio banko, apie šią investiciją viešai skelbiama informacija yra klaidinga.

Lietuvos bankas (LB) perspėja investuotojus dėl siūlymo investuoti į bendrovės „Paysera“ platinamus vertybinius popierius. Anot centrinio banko, apie šią investiciją viešai skelbiama informacija yra klaidinga.

REKLAMA

„Viešai skelbta, kad vertybinius popierius išleidžia uždaroji akcinė bendrovė „Paysera LT“, kuri turi Lietuvos banko išduotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją, tačiau iš tikrųjų vertybinių popierių emitentas yra Lietuvos banko neprižiūrima įmonė – neseniai įsteigta uždaroji akcinė bendrovė „Paysera Investment“. Taip galimai klaidinami investuotojai“, – pranešime sako LB Investicinių paslaugų priežiūros skyriaus vadovas Audrius Šilgalis.

LB teigimu, sutelktinio finansavimo platformos operatoriaus „Finansų bitė verslui“ valdomoje DESICO interneto svetainėje (www.desico.io) siūloma investuoti į „Paysera“ plėtros planus ir nurodoma, kad „Paysera“ yra nuo 2004 metų veikianti elektroninių pinigų įstaiga. Pateikiama ir su „Paysera LT“ susijusi informacija (finansinės ataskaitos, veiklos istorija, informacija apie vadovus ir pan.), taip sudarant klaidinantį įspūdį, kad projekto savininkas yra „Paysera LT“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot centrinio banko, „Paysera LT“ interneto svetainėje, kurioje pateikiama informacija apie šią įmonę, taip pat siūloma investuoti į „Paysera“ projektą, vėlgi sudarant klaidinantį įspūdį, kad investuotojas įsigis „Paysera LT“, o ne „Paysera Investment“ išleidžiamus vertybinius popierius.

REKLAMA

Bendrovės komentare dėstoma: „nuo pat pradžių komunikavome, kad sutelktinio investavimo projekto tikslais yra kuriama nauja įmonė „Paysera Investment“. Ši įmonė, kaip ir bet kuri kita įmonė, priklauso „Paysera“ įmonių grupei. Šią įmonę kūrėme norėdami įvesti daugiau aiškumo visame investavimo projekte, apjungti tiek investuotojus, tiek iš atskirų „Paysera“ įmonių gaunamą pelną. Būtent ši įmonė bus atskaitinga prieš visus investuotojus – išleis vertybinius popierius, mokės investuotojams grąžą. Pati grąža bus skaičiuojama nuo bendro įmonių grupės pelno, tiksliau, nuo licencijuotų „Paysera“ įmonių naujų klientų pelno.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt iki galo neįsigilinusiam žmogui, informacija ir gali atrodyti sudėtinga, tačiau iš mūsų pusės visuomet stengėmės pateikti kuo aiškiau tikrai gana sudėtingos struktūros vertybinį popierių. Niekur nekomunikavome, kad vertybinius popierius išleidžia „Paysera LT“, UAB".

LB perspėja investuotojus – prieš priimant sprendimą dėl investavimo į vertybinius popierius, būtina išsamiai susipažinti su visa pateikta informacija ir įvertinti visas su investicija susijusias rizikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų