REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
216
Kalėdų senelis (nuotr. Fotodiena.lt)

Nors iki gražiausių metų švenčių – šv. Kalėdų – regis dar liko kiek daugiau kaip dvi savaitės, tačiau šis laikotarpis gali būti itin apgaulingas. Juolab, kad apie tam tikrus dalykus galima ir tikrai verta pagalvoti iš anksto.

216

Nors iki gražiausių metų švenčių – šv. Kalėdų – regis dar liko kiek daugiau kaip dvi savaitės, tačiau šis laikotarpis gali būti itin apgaulingas. Juolab, kad apie tam tikrus dalykus galima ir tikrai verta pagalvoti iš anksto.

REKLAMA

Vienas tokių – Kalėdų senelio pasirodymas vaikų darželyje, mokyklos šventėje, įmonių vakarėliuose ar privačiuose namuose. Internete jau galima rasti nemažai skelbimų, kuriuose Kalėdų seneliai siūlo savo paslaugas.

Nutarėme pasidomėti, kiek šiais metais kainuos pasikviesti šį šventės dalyvį? Taip pat, ar reikėtų tą daryti jau gruodžio pradžioje, o gal verta palaukti mėnesio vidurio, paskutinės minutės? Šiuos klausimus uždavėme ne kam kitam, o patiems Kalėdų seneliams.

Jau sulaukia kvietimų

Daugiau kaip 30 metų Kalėdų seneliu dirbantis Regimantas Aleksiūnas tv3.lt patvirtino, kad nepaisant to, jog tik prasidėjo gruodis, tačiau skambučių jis jau sulaukia.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalendoriuje jau tenka užbraukti rezervuotas dienas. Viskas vyksta įprastai, kaip ir kasmet. Pavyzdžiui, vaikų darželiuose tokios šventės jau vyksta gruodžio viduryje. Kai kur net anksčiau. Darbo tikrai netrūksta, nes prieš tai miestuose ir mažesniuose miesteliuose vyksta kalėdinių eglučių įžiebimas“, – pasakoja R. Aleksiūnas.

REKLAMA

Anot jo, užimčiausias grafikas būna gruodžio 24-25 dienomis:

„Reikia saikingai prisiimti užsakymus ir suplanuoti maršrutą, kad paskui nevėluotum ir nesugadintum žmonėms šventės, planų. Todėl į tai žiūriu labai atsakingai. Negaliu persiplėšti, tad kiekvieną kvietimą įvertinu itin atidžiai.“

Daugiau kaip tris dešimtmečius tuo užsiimantis vyras teigia, kad per visą šį laiką nepasikeitė vienas dalykas, tai – spindinčios vaikučių akys, kai šie pamato Kalėdų senelį.

„Tiek vaikai, tiek suaugusieji į Kalėdų senelį visada reaguoja su geromis emocijomis. Turbūt nėra nieko gražiau, kaip matyti stebuklais tikinčius vaikučius. O tiems, kur suabejoja mano tikrumu, visada pasakau, kad tikrasis Kalėdų senelis nespėja pats vienas, todėl aš jam padedu. Jei kalbėtume apie paauglius, suaugusius žmones, tai jie taip pat Kalėdų senelio pasirodymą priima kaip žaidimą“, – akcentuoja Kalėdų senelis.

REKLAMA
REKLAMA

O kiek kainuoja pasikviesti Kalėdų senelį? Kauno regione besidarbuojantis Regimantas teigia į vaikų darželius vyksta už 50-70 eurų, o pas žmones privačiai kaina svyruoja nuo 20 iki 70.

„Brangiausia mokama, kai norima ne tik, kad įteikčiau dovanas, bet kad ir surengčiau programą. Kainos šiek tiek svyruoja, jos priklauso ir nuo įvairių detalių“, – apibendrina R. Aleksiūnas.

Dirba daugiau su įmonėmis

Pasikalbėjome ir su Klaipėdoje dirbančiu Algirdu Leonavičiumi, kuriam, beje, dar tik 28 metai. Tačiau Kalėdų seneliu jis jau dirba 7 metus. Kaip prasidėjo jo kelias šio stebuklų kupino darbo link?

„Viskas susiklostė labai paprastai. Gyvenime užsiimu renginių vedimu. Norėjosi išnaudosi visas galimybes, taip tapau Kalėdų seneliu. Istorija daugiau nei paprasta“, – teigia A. Leonavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, įmonės, vaikų darželiai ir kitos įstaigos Kalėdų senelių pradeda ieškoti jau rugsėjo mėnesį:

„Susidomėjimas atsiranda pakankamai anksti. Jis itin suaktyvėja iškart po Vėlinių. Esu kviečiamas į įvairias vietas, bet prioritetą teikiu įmonėms bei eglučių įžiebimo šventėms. Be abejo, visur reikia užsiimti su vaikais, tačiau darželiuose Kalėdų senelio pasirodymai man primena tokį konvejerį. Nemėgstu taip dirbti.“

28-erių Kalėdų senelis išduoda, kad jau dabar vieną gruodžio dieną jis turi apsilankyti trijuose miesteliuose, ten vyksiančiose eglutės įžiebimo šventėse.

„Teko kruopščiai viską suplanuoti, nors tie miesteliai yra netoli vienas kito, bet vis tiek negražu būtų kažkur vėluoti“, – pabrėžia Algirdas.

REKLAMA

Anot jo, įtikti šiuolaikiniams vaikams tikrai nėra lengva: „Viskas su laiku keičiasi. Šiuolaikiniam vaikui tikrai ne viskas yra įdomu, kas būdavo patrauklu vaikams prieš 20 metų. Tad į pasirodymą visada reikia įtraukti naujų dalykų. Visada tenka verstis per galvą, kad vaikučiai būtų laimingi. Bet toks ir yra Kalėdų senelio darbas.“

Sugrįžus prie Kalėdų senelio įkainių, A. Leonavičius teigė, jog tai labai individualus dalykas:

„Sunku pasakyti, kiek galėtų kainuoti pasirodymas, kai nežinai visų jo detalių. Viskas priklauso nuo užsakovų poreikių. Kartais žmonės nori, kad kartu su seneliu būtų ir kitas personažas, tada kaina vėl išauga.

Kalėdų senelio programą skirstau į tris grupes: 30 minučių, 45 minučių ir 1,5 val. Kai programoje dalyvauju tik aš, tai kaina svyruoja nuo 120 iki 200 eurų (plius mokesčiai). Kainą lemia ir pasirodymą data. Pavyzdžiui, gruodžio 12 d. gali kainuoti 120 eurų, bet gruodžio 24-ąją jau ir 250 eurų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų