REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vis daugiau Rokiškio daugiabučių gyventojų ryžtasi renovuoti būstą ir dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje.

Vis daugiau Rokiškio daugiabučių gyventojų ryžtasi renovuoti būstą ir dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai Rokiškio savivaldybėje renovacijos projektų administruojančios įmonės direktoriaus pavaduotojas Audrius Dilys teigia, kad matydami gerus ir ekonomiškai pasiteisinusius pavyzdžius, žmonės drąsiau priima sprendimus atnaujinti daugiabučius namus.

REKLAMA

Populiariausi fasadai – vėdinami

Anot A. Dilio, 8-iems Rokiškio miesto daugiabučiams šiuo metu ruošiami techniniai projektai. Dar 7 namai jau pareiškė norą dalyvauti renovacijoje artimiausiu metu. „Priimdami sprendimą dėl investicinių planų gyventojai vis dar dažnai renkasi C, o ne aukštesnę, B energinio naudingumo klasę. Iš visų daugiabučių namų, pareiškusių norą renovacijai, du bandys pasiekti B klasės energinio naudingumo“, – pasakoja pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus pavaduotojas sako, kad renovacijai dažniausiai pasirenkami vėdinami namų fasadai. „Gyventojai keliauja po Lietuvos miestus, mato gerų pavyzdžių ir nori juos pritaikyti savo mieste. Netgi renkantis C naudingumo klasę, pirmenybė teikiama vėdinamiems fasadams“, – sako A. Dilys.

Dėl renovacijos apsisprendė vieningai

Ką tik renovuoto, Panevėžio g. esančio, daugiabučio namo bendrijos pirmininkas Haroldas Saniukas teigia, jog daugiau nei 50 proc. namo gyventojų balsavo už daugiabučio atnaujinimą. Anot pašnekovo, netgi tie, kurie iš pradžių nepalaikė renovacijos idėjos, šiandien džiaugiasi, kad būstas vis dėlto buvo atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkome vėdinamą fasadą – ši technologija buvo mums paskata imtis pokyčių. Mūsų gyvenamasis namas nėra labai senas, tačiau pastatytas iš blokų. Ryžomės renovacijai, nes norėjome apsidrausti dėl ateities bei gyventi komfortiškiau. Tai – svarbiausias dalykas. Štai anksčiau viršutiniuose aukštuose gyvenantys sakydavo: „mums šalta“, apatiniuose: „mums per šilta“. Dabar radiatoriai turi reguliatorius, tad kiekvienas gali spręsti, kiek šilumos naudoti. Padarėme taip, kad žmogus pats norėtų taupyti“, – pasakoja pašnekovas.

REKLAMA

Klausė gyventojų nuomonės

Minėto gyvenamojo namo renovacijos projekto vykdymą kaip įprasta atnaujinant namus pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą, kontroliavo nepriklausomas techninis prižiūrėtojas. Namo bendrijos pirmininko teigimu, prie sklandžios projekto eigos taip pat daug prisidėjo projekto administratorius: „Nuolat landydavosi pas gyventojus pasiteirauti, ar viskas atlikta gerai, ar nėra kokių problemų“. Anot H. Saniuko, ir statybininkai gerai sutarė su name gyvenančiais žmonėmis. Tai buvo dar vienas veiksnys, užtikrinęs teigiamą vykdomo renovacijos projekto patirtį.

REKLAMA

Namo bendrijos pirmininkas pasakoja, kad Rokiškyje jų namas yra pirmasis renovuotas vėdinamu fasadu. „Taip, toks sprendimas pareikalavo daugiau investicijų, bet tai apsimoka. Mūsų namo bendruomenė seniai susikūrusi, vieninga ir stipri, todėl buvo lengviau priimti sprendimą daugiau investuoti bei apsidrausti nuo išlaidų ateityje. Vieną žiemą jau išbandėme – šilta, gera ir žmonės patenkinti. Kituose miestuose taip pat populiarūs tokie ventiliuojami fasadai“, – dėstė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų