REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pažangios Ekonomikos Ataskaita, kurią parengė „PwC“ ir Didžiosios Britanijos Ambasada Varšuvoje, patvirtina, kad Centrinės ir Rytų Europos regione Lietuvos investicinio patrauklumo potencialas vertinamas geriausiai. Pagrindiniai Lietuvos investicinį patrauklumą sąlygojantys veiksniai yra rinkų pasiekiamumas ir konkurencingumas kaštų atžvilgiu. Pagrindiniai trikdžiai yra resursų (žmonių, kapitalo ir žinių) trūkumas.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis bendruoju indeksu (kai investuotojai neskiria pirmenybės kuriai nors vienai ar kelioms iš žemiau paminėtų penkių sričių), Lietuvos investicinis patrauklumas vystomas sparčiausiai Centrinės ir Rytų Europos regione. Bendrasis indeksas rodo bendrą šalies investicinio patrauklumo potencialo įvertinimą, atsižvelgiant į stiprybes ir silpnybes penkiose srityse (penki indeksai), kurios sąlygoja šalių investicinį patrauklumą:

REKLAMA

• Rinkų pasiekiamumas – indeksas, kuris parodo dalyvavimą globalioje ir vietinėje rinkose;

• Vystymąsi skatinantys resursai – indeksas vertina tris pagrindines vertybes, kurios kuria pridėtinę vertę: žmonės, kapitalas ir žinios;

• Konkurencingumas kaštų atžvilgiu – santykis tarp darbo kaštų ir kokybės;

• Augimo pastovumas – indeksas, atspindintis augimo pastovumą trimis aspektais: finansiniu, politiniu ir aplinkos;

REKLAMA
REKLAMA

• Verslo aplinka - institucijų, mokesčių sistemos, infrastruktūros ir bendro ekonomikos skaidrumo įvertinimas.

Pažangios Ekonomikos Ataskaita yra parengta remiantis pasauliniais pripažintais ekonominių duomenų šaltiniais. Šioje Ataskaitoje yra palyginamos išsivysčiusios Europos šalys, Centrinės ir Rytų Europos valstybės bei besivystančios šalys, remiantis penkiais specialiais ekonominiais indeksais.

Nerijus Nedzinskas, UAB „PricewaterhouseCoopers“ Mokesčių ir teisės skyriaus direktorius, teigia: „Pažangios Ekonomikos Ataskaita apibrėžia aiškią, konkurencingą ir svarbią Lietuvos poziciją Centrinės ir Rytų Europos regione. Atsižvelgiant į 3,6 % realaus BVP augimą 2012 m. ir prognozuojamą 3,4 % augimą 2013 m. ir 2014 m., Lietuva rodo stabilios plėtros potencialą. Tokį Lietuvos potencialą patvirtina ir 2013 m. tarptautinės kreditų reitingų agentūros „Fitch”: Lietuvai suteiktas aukštesnis skolinimosi reitingas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis Pažangios Ekonomikos Ataskaitos rezultatų palyginimu, Čekijos Respublika, Slovakija, Lenkija ir Baltijos šalys yra keturios pirmaujančios rinkos, vertinant plėtros sąlygas ir ekonomikos dydį.

„Lietuva jau įrodė, kad yra patraukli šalis investuotojams, tokiems kaip Barclays ir Western Union. Mes tikimės tolesnio susidomėjimo ir daugiau norinčių investuoti Lietuvoje.“ – svarsto N. Nedzinskas.

Pažangios Ekonomikos Ataskaitą galima skaityti naudojant planšetinį kompiuterį. Be to, skaitytojams yra suteikiama galimybė prioritetą suteikti atitinkamoms šalims pagal konkrečios įmonės verslo vystymo poreikius.

REKLAMA

„Pažangios Ekonomikos Ataskaita yra puikus būdas identifikuoti ir analizuoti rinkos galimybes, remiantis penkiais pagrindiniais ekonominiais indeksais. Pateikta programa leidžia atlikti tikslesnę analizę, atsižvelgiant į kiekvienos įmonės poreikius. Mano nuomone, svarbiausia šios ataskaitos mintis – prieš investuojant būtina atlikti namų darbus ir nustatyti investavimo prioritetus“ – teigia Martin Oxley, Didžiosios Britanijos Ambasados Varšuvoje Prekybos ir Investicijų direktorius.

Ataskaitą galima rasti čia: http://www.economicscorecard.eu/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų