• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune, pačiame miesto centre, Maironio ir Kęstučio gatvių sankryžoje, duris atvėrė didžiausi Baltijos šalyse kavos namai „Vero Coffee House". Šie namai analogų neturi ne tik dydžiu – kavos ir įvairių renginių mėgėjams čia skirta daugiau nei 500 kvadratinių metrų. „Vero“ kavos namų lankytojai patys gali stebėti, kaip skrudinama, įvairiais būdais ruošiama kava ir, žinoma, čia pat ją ragauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekėmė sukurti tikrą kavos mėgėjų traukos centrą – erdviose patalpose galima nevaržomai bendrauti, skanauti įvairių rūšių kavą ar tiesiog pailsėti ant patogių stumdomų fotelių", – kalba „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis.

REKLAMA

Istorinį raudonų plytų pastatą, kuriame tarpukariu veikė „Mercedes-Benz“ automobilių salonas, paversti didžiausiu Baltijoje kavos centru kainavo apie 400 tūkstančių litų.

D. Vėželis įsitikinęs, jog investicijos pasiteisins – demokratiška atmosfera čia leis patogiai jaustis visiems: ir užbėgusiems puodelio kavos, ir tikriems šio gėrimo gurmanams.

Pastarieji galės palyginti, kuo skiriasi skirtingai paruošta kava, pavyzdžiui, „aeropress“, „chemex“, „ibrik" būdais.

REKLAMA
REKLAMA

Atskiroje degustavimo zonoje lankytojai ragaus ir lygins skirtingą kavą. Jie gali matyti, kaip žalia kavos pupelė skrudinama ir pamažu virsta ruda – tokia, kokią dauguma ir įpratę matyti.

„Dauguma žmonių nustemba pamatę, jog kavos pupelės yra žalios spalvos. Iš tiesų jos rudomis tampa tik po keliolikos minučių skrudinimo. Dar labiau žmonės nustemba įsitikinę, kaip šviežiai paskrudintos kavos aromatas skiriasi nuo tos, kurią perka prekybos centruose“, – pirmųjų klientų įspūdžius pasakoja D. Vėželis.

Beje, skrudinimui čia buvo nupirkti du itin aukštos klasės Olandijoje pagaminti „Giesen“ kavos skrudinimo aparatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vero“ kavos namų vadovas juokauja, kad, skirtingai nei įprasta kavinė, ši niekada neatsibos.

„Skaičiuojama, kad vynas turi maždaug 600 skirtingų aromatų, o kava – iki 1000 aromatų. Tad kaskart pas mus atėjęs žmogus galės išmėginti vis ką nors naujo“, – šypsosi pašnekovas.

Visa „Vero Coffee House“ skrudinama kava, kurios atrinkimu ir kokybe rūpinasi pats D. Vėžėlis, yra pakuojama į specialias pakuotes ir parduodama išsinešti.

Ką tik šviežiai paskrudintos kavos pakuotė gali būti papuošta ir asmenine etikete, pavyzdžiui, mamos jubiliejaus ar Giedriaus gimtadienio kava.

Puodelis kavos šiuose Kauno centre duris atvėrusiuose kavos namuose kainuoja nuo 5 litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų