REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmaniųjų skaitiklių gamybos lyderė Baltijos šalyse Lietuvos bendrovė „Elgama-elektronika“ nuo birželio sparčiai didina gamybos apimtį ir iki metų pabaigos planuoja pagaminti daugiau kaip 230 tūkst. duomenų apskaitos įrenginių. Planuojama, kad kai kuriais vasaros ir rudens mėnesiais Vilniuje įsikūrusioje įmonėje per parą bus pagaminama iki 2 tūkst. skaitiklių. Bendrovės veiklos planai trečdaliu viršys pernykštę apimtį, todėl gamyklos darbuotojai dirbs keliomis pamainomis ar net savaitgaliais, o vasarą neatostogaus. Skaitikliai bus gaminami Baltijos šalių, taip pat Graikijos, Kazachstano, Paragvajaus, Irano ir kitoms rinkoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinią apie didinamą gamybą darbuotojai sutiko teigiamai, tam buvo ruoštasi. Atsižvelgiant į žmones, būtų palankiau gamybos piką perkelti į šaltąjį metų laikotarpį, tačiau mūsų gamyba susijusi su laimėtais konkursais ir dideliais užsakymais, kurie turi griežtus terminus ir jų privalome laikytis“, – sako bendrovės „Elgama-elektronika“ vykdomasis direktorius ir generalinio direktoriaus pavaduotojas Arnoldas Puzanovas.

REKLAMA

Šiuo metu įmonėje „Elgama-elektronika“ dirba 78 apdraustieji darbuotojai. Dėl padidėjusios gamybos bendrovės vadovai kol kas neplanuoja įdarbinti daugiau žmonių.

Prieš metus – 2012 m. gegužę–liepą – bendrovėje „Elgama-elektronika“ įvyko esminių pokyčių, dėl kurių jos veikla optimizuota ir smarkiai pagerinti finansiniai rezultatai. Šių metų pradžioje įmonė investavo į techninės bazės atnaujinimą, dėl kurio gamybinis našumas padidėjo 30 proc. Pirmą metų pusmetį toliau buvo tobulinami gamybos ir verslo procesai, siekiama efektyvesnio vadybos rezultato, diegiamos pažangios verslo technologijos, kurios prisidės prie geresnio išmaniųjų skaitiklių gamybos verslo procesų valdymo.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Elgama-elektronika“ gamina daugiau kaip 200 modifikacijų apskaitos įrenginių – nuo paprastų elektroninių vienfazių buitinių skaitiklių iki sudėtingų trifazių daugiafunkcių elektros skaitiklių bei sudėtingų, aukštos tikslumo klasės prietaisų, skirtų pramonei ir energetikai. Pagrindinė įmonės veiklos kryptis yra naujos kartos išmaniųjų daugiafunkcių elektroninių elektros skaitiklių projektavimas ir gamyba.

Bendrovės „Elgama-elektronika“ pardavimo pajamos praėjusiais metais pakilo 45 proc. ir viršijo 23,9 mln. litų. Palyginti su 2011 m., įmonės pelnas 2012 m. padidėjo daugiau nei dukart – nuo 1,15 iki 2,5 mln. litų. Bendrovė „Elgama-elektronika“ tiekia produkciją daugiau nei į 20 pasaulio šalių ir planuoja intensyvią plėtrą Europos Sąjungos ir kitų šalių rinkose.  

 Užsk.nr. 3354

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų