REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos nekilnojamojo turto bendrovė „Pro Kapital Grupp“ pirmadienį paskelbė viešo akcijų platinimo (IPO) prospektą instituciniams investuotojams ir mažmeniniams Estijos, Latvijos ir Lietuvos investuotojams ir užpildė paraišką biržoje „Nasdaq OMX“, kad bendrovės akcijos būtų įtrauktos į prekybos sąrašą Talino vertybinių popierių biržoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmasis IPO po dviejų metų pertraukos, kai 2010 metais savo akcijas viešai išplatino „Linas Agro Group“ ir „Premia Foods“.

REKLAMA

Akcijų emisiją sudaro iki 37 mln. vnt. naujai išleistų akcijų. Kaina turėtų būti 1,90–2,05 euro ribose, tačiau tiksliai ji bus paskelbta apie rugsėjo 10 dieną, atsižvelgiant į institucinių investuotojų paklausą IPO. Jei visos pasiūlytos akcijos bus parduotos, tai sudarys 41,03 proc. bendrovės akcinio kapitalo.

Po „Tallink Grupp” AS tai bus antras didžiausias laisvai biržoje cirkuliuojančių akcijų kiekis Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

IPO metu bendrovė planuoja pritraukti 70,3–75,9 mln. eurų lėšų, kurios, pasak „Pro Kapital“ direktoriaus Alano Remolkoro, bus skiriamos trims naujiems nekilnojamojo turto plėtros projektams.

„Manome, kad šis IPO taps didžiausiu viešu akcijų siūlymu Baltijos šalyse nuo 2007 m. Mes esame užtikrinti šio siūlymo sėkme, nes pastebime vis didėjantį investuotojų susidomėjimą Baltijos šalių regionu, kuris yra vienas palankiausių investuoti šiuo metu visame Europos šalių kontekste“, – teigia pagrindinio „Pro Kapital“ patarėjo, „Porta finance“ partneris Julijus Grigaliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažmeniniai investuotojai Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje gali pateikti paraiškas už viršutinę tikėtiną akcijų intervalo ribą, t.y. 2,05 euro. Jei kaina bus nustatyta žemiau viršutinio intervalo ribos, pirkėjas mokės atitinkamai mažesnę kainą.

Nėra nei garantuojamos minimalios akcijų alokacijos mažmeniniams investuotojams, nei maksimalaus akcijų kiekio limito šiems investuotojams. Akcijų įsigyti galima per bet kurį iš vertybinių popierių sąskaitų tvarkytojų, kurių sąrašą galima rasti platinimo prospekte.

„Pro Kapital Grupp" yra Estijos nekilnojamojo turto plėtros bendrovė, kuri orientuojasi į šiuolaikinius stambius komercinius bei gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto projektus Estijos, Latvijos ir Lietuvos sostinėse.

REKLAMA

Bendrovė įkurta 1994 metais. Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje dirba 140 žmonių Pernai bendrovės grynasis pelnas siekė 50,1 mln. eurų, o pajamos – 17,5 mln. eurų.

Įmonės turimas 11 nekilnojamo turto objektų portfelis yra įvertintas 180 mln. eurų.

Pagrindiniai bendrovės akcininkai yra Ernestas Preatonis kartu su susijusiais asmenim (34,5 proc.), Vladimiras Maslov (11,5 proc.) bei Džiuzepė Prevosti kartu su susijusiais asmenim (8,4 proc.). Likusios bendrovės akcijos priklauso keliems šimtams smulkiųjų investuotojų.

„Pro Kapital“ akcijomis buvo prekiaujama Talino vertybinių popierių biržoje tarp 1998 ir 2001 metų. Bendrovė buvo delistinguota po to, kai paaiškėjo, kad bendrovė tik iš dalies atitiko biržos informacijos atskleidimo reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų