REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacija finansų ministrei Ingridai Šimonytei pateikė itin drąsų pasiūlymą: prikelti sužlugdytą banką. Viena iš priežasčių - pasamdytas užsienietis bankroto administratorius Neilas Cooperis  siekia kone pusvelčiui išparceliuoti turtą, kad kuo greičiau įvykdytų įsipareigojimus jį pasamdžiusiems valstybės atstovams, o ne indėlininkams, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

„Snoro“  indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovo Dano Arlausko nuomone, bankroto administratorius N. Cooperis net nėra suinteresuotas, kad būtų atsiskaityta su visais banko kreditoriais, kurių didžiausia šiandien yra Lietuvos valstybė. Iš mokesčių mokėtojų kišenės ir užsienyje pasiskolintų lėšų „Snoro“  klientams, o kartu ir banko laikiniesiems administratoriams jau permesta apie 4 mlrd. litų, kurių didžioji dalis administruojama per SEB banką. Kiek šių pinigų dar turi galimybės grįžti į valstybės iždą, dabar tiesiogiai priklauso ir nuo Kreditorių komiteto, ir nuo bankroto administratoriaus N. Cooperio sprendimų bei veiksmų. Sprendžiamasis balsas dėl „Snoro“  ateities teoriškai turi priklausyti Vyriausybei. D. Arlausko nuomone, yra kilęs realus pavojus, kad „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos bei kitų nukentėjusių pusių balsai gali likti neišklausyti.

REKLAMA

„Todėl ir kilo idėja atgaivinti „Snoro“ veiklą, banką sujungiant su kai kuriomis jo antrinėmis įmonėmis. Tokį planą mums jau parengė viena konsultacinė bendrovė ir ministrei I. Šimonytei pabrėžėme, kad šiai idėjai įgyvendinti tikrai neprireiks viešųjų finansų, t.y. pinigų iš valstybės kišenės“, - „Respublikai“ sakė D. Arlauskas. Pasak jo, „Snoro“ turto išpardavimo turgus gali prasidėti labai greitai.

„Yra ne tik daug sumaišties, bet ir kita problema - dabartinis bankroto administratorius N. Cooperis neturi gebėjimo dirbti su banko turtu. Gal jis ir gabus surasti tą turtą kur užsienyje, bet suradęs nežino, ką su juo daryti. Porą kartų buvome susitikę su N. Cooperiu ir girdėjome kalbas, kad jis jau turi daugybę galimų pirkėjų, kurie tuoj tuoj nupirks  „Snoro“turtą. Akivaizdu, kad administratorius nesuinteresuotas tą turtą parduoti kuo brangiau. Jo ketinimai, matyt, yra visiškai kiti: kuo greičiau viską parduoti, baigti savo misiją ir dingti iš Lietuvos. N. Cooperis iš pradžių kalbėjo, kad yra vos ne 50 potencialių pirkėjų, vėliau tokių liko ar tik ne 10. Mes kasdien esame maitinami visokiais nepatikrintais projektais, bet išties nieko nežinome“, - teigė D. Arlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų