REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia valstybės bėda, dėl kurios niekaip neatsigauna ekonomika, pasak Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos pirmininko Roberto Dargis, – nesirūpinimas  kasdieniu žmonių gyvenimu. Trys sritys, kurioms derėtų skirti daugiausia dėmesio, kad šalies ekonomika atsigautų, tai energetika, užsienio investicijų pritraukimas ir biurokratijos aparato darbas.

REKLAMA
REKLAMA

„Valdžia iš sąlygojančios šiandien mūsų veiklą ir mūsų žmonių, kurie nori kurti pridėtinę vertę, virstų į padedančią arba puoselėjančią tam žmogui pagalbą. Į tokią valdžią išvirtusi ji turėtų daug daugiau darbo vietų, daug daugiau žmonių, kurie kuria pridėtinę vertę“, – BTV laidoje „Karštas Vakaras“ kalbėjo R. Dargis. Jis taip pat pabrėžė faktą, kad Lietuva pagal žmonių, užsiimančių privačia veikla, skaičių nuo Europos Sąjungos vidurkio atsilieka net keturis kartus.

REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlė sudaryti pradedantiesiems verslininkams palankesnes sąlygas – pirmuosius metus neapkrauti jų mokesčiais, bet premjerui Andriui Kubiliui ši mintis nepasirodė patraukli.

Pasak verslo konsultanto Arūno Pemkaus, vakarų Europos valstybėse, o ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose sudarytos žymiai palankesnės sąlygos kurti savo verslą. Mokestinės ir biurokratinės sąlygos skatina imtis privačios veiklos, o ekonomika (nors šalyje yra ir itin didelių koncernų) remiasi smulkiuoju ir vidutiniu verslu.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausios sąlygos užtikrintai verslo pradžiai – biurokratijos mažinimas, mokestinės naštos lengvinimas  ir mokesčių sistemos stabilumas, teigė A. Pemkus.

Ko reikia, kad šalies ekonomika atsigautų, verslas trauktųsi iš šešėlio, o darbuotojai būtų patenkinti savo darbu ir uždarbiu? Visą diskusiją galite žiūrėti vaizdo įrašuose:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų