REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl to, kad dar metus nebus keičiama uosto žemės nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarka, Uosto direkcija šiemet negaus apie 2 mln. Lt planuotų papildomų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet jau turėjo pradėti galioti susisiekimo ministro patvirtinta nauja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto žemės nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarka. Tačiau Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas informavo, jog naujos tvarkos taikymą ministras atidėjo metams.

REKLAMA

E. Gentvilo teigimu, šiemet už žemės nuomą Uosto direkcija planavo surinkti apie 22 mln. Lt, dabar šios pajamos sudarys apie 20 mln. Lt.

„Tai, žinoma, nėra gerai, bet tragedijos aš nematau. Pagrindines pajamas Uosto direkcija gauna iš rinkliavų, o ne iš žemės nuomos mokesčių. Be to, mes nenorime skriausti uosto kompanijų. Taigi šiemet jos sutaupys du milijonus litų“, - sakė uosto vadovas.

Anot jo, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis atidėjo naujos tvarkos įsigaliojimą Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidento Aloyzo Kuzmarskio prašymu. Pastarasis manąs, kad yra papildomų dalykų, dėl kurių dar verta derėtis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau iki tol mes derėjomės pusę metų. Naujoji žemės nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarka buvo suderinta su Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, išskyrus vieną dalyką - investicijų koeficientą. Aš sakiau, kad dėl to nereikia kelti problemų, tačiau vis tiek viskas subliuško. Bet tiek to, mes tikrai išgyvensime. Svarbu, kad uosto kompanijos tas sutaupytas sumeles racionaliai panaudotų“, - teigė uosto vadovas.

Dalia Bikauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų