REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyventojai jau gali teikti prašymus skirti 2 proc. paramą visuomeninėms organizacijoms, fondams ir kitoms įstaigoms nuo pernai sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Užpildžius prašymą gyventojai jį Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) turi pateikti iki gegužės 3 dienos. Nurodoma, kad VMI jau yra sulaukusi apie 4 tūkst. tokių prašymų. Teigiama, kad šįmet gyventojai, skirdami 2 proc. paramą, aktyviau naudojasi VMI elektroninio deklaravimo sistema.

REKLAMA

Įstatymas numato, kad parama gavėjui turi būti pervesta iki lapkričio vidurio. VMI planuoja gyventojui pateikus prašymą elektroniniu būdu, paramos gavėjams paramą pervesti anksčiau.

Prašyme gyventojas gali nurodyti vieną arba kelis paramos gavėjus, tačiau jo bendra paramos suma turi būti ne didesnė kaip 2 proc. Taip pat gyventojai turėtų atkreipti dėmesį, kad pervedama suma, apskaičiuota konkrečiam paramos gavėjui, būtų ne mažesnė nei 10 litų, nes mažesnės sumos paramos gavėjui nepervedamos, informuoja VMI.

REKLAMA
REKLAMA

VMI primena, kad 2 proc. paramą dirbantys piliečiai gali skirti Lietuvoje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas. Minėti juridiniai asmenys turi turėti paramos gavėjo statusą.

Per praeitus metus 2 proc. nuo pajamų mokesčių skyrė apie 530 tūkst. gyventojų. Ši parama siekė apie 72 mln. litų. Šios lėšos buvo pervestos daugiau nei 16 tūkst. paramos gavėjų.



Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų