REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išperkamosios nuomos įmonės, bankroto administratoriai, bankai, perimdami bankrutuojančių ar įsiskolinusių, nemokių klientų turtą, nuolat ieško būdų, kaip jį parduoti. Aukcionai (varžytynės) yra vienas iš patraukliausių būdų greitai ir viešai parduoti perimtą turtą didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui, rašo internetinių aukcionų portalas Tuktuk.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau įprastiniai aukcionai dėl savo organizavimo sudėtingumo Lietuvoje nėra populiarūs. Organizuojant įprastinius aukcionus patiriamos aukciono organizavimo, administravimo, viešinimo, pakartotinio pardavimo, kai nesėkmingai pasibaigia pirmasis aukcionas, išlaidos. Nepakankama informacijos sklaida riboja aukcionų viešumą, kelia abejonių dėl jų skaidrumo ir patikimumo. Dėl to aukcione parduodamas objektas gali nepasiekti tinkamos kainos.

REKLAMA

Šiuo metu populiarėjantys internetiniai aukcionai yra įprastinių aukcionų alternatyva. Užsienio šalyse internete yra parduodamas įmonių, asmenų turtas, įvairūs gaminiai ir prekės didžiausią kainą pasiūliusiems pirkėjams. Šiuolaikinės technologijos leidžia užtikrinti ne tik aukcionų skaidrumą, viešumą, atsiskaitymo sistemą, bet ir aukcionų dalyvių identifikavimą.

Atsižvelgdamas į užsienio šalių patirtį internetiniuose aukcionuose parduodant avarijose daužtus automobilius, AB „Lietuvos Draudimas“ kartu su automobilių portalu Autogidas.lt internetinių aukcionų portale Tuktuk.lt organizuoja automobilių pardavimo aukcionus. Automobilius, kurių  nebenorima taisyti, savininkai turi galimybę parduoti didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui. Per pirmąjį šių metų mėnesį aukcionuose buvo parduoti šeši automobiliai, kurių kaina išaugo vidutiniškai tris kartus (priklausomai nuo automobilio modelio, metų bei būklės). Kiekviename aukcione kaina buvo kelta apie 50 kartų.

Tuktuk.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų