REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baracko Obamos ketinimai varžyti bankų veiklą veikia rinkas

Vakarų Europos akcijų indeksai praėjusią savaitę smuko. Jų vertės mažėjo ir penktadienio prekybos sesijos metu. Rinkas savaitės pabaigoje žemyn nusitempė vis didėjantis nerimas dėl bankų sektoriaus veiklos pelningumo.

REKLAMA
REKLAMA

JAV prezidentui Barackui Obamai išdėsčius ketinimus dar labiau suvaržyti bankų veiklą ir riboti prisiimamą riziką, nusirito ir Vakarų Europos šio sektoriaus akcijos. Didžiųjų regiono bankų akcijos pigo daugiau nei 4 proc., o „Barclays“ – net 6,2 proc.

REKLAMA

Šią savaitę įmonės toliau skelbs ketvirtojo 2009 metų ketvirčio rezultatus, tad panašu, kad kryptį vėl lems pavienių sektorių ar įmonių naujienos, o ekonominiai rodikliai gali likti kiek nuošalyje. Tiesa, rytoj skelbiamas Didžiosios Britanijos ketvirtojo ketvirčio bendrojo vidaus produkto rezultatas. Skirtingai nei euro zonos, D. Britanijos ekonomika smuko dar ir trečiąjį ketvirtį, tačiau viliamasi, kad ketvirtojo ketvirčio pokytis bus teigiamas.

Tačiau penktadienį paskelbti D. Britanijos gruodžio mažmeninės prekybos duomenys netenkino rinkos lūkesčių. Nors mažmeninė prekyba išaugo 0,3 proc., tai buvo mažiau nei prognozuoti 1,1 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų