• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį JAV doleris staigiai sustiprėjo prieš eurą pagrindinės valiutų poros santykiui smukus žemyn nuo 1,4380 iki 1,4300. Atsidarius Amerikos finansų rinkoms, euras prieš JAV dolerį vienu metu netgi buvo nusmukęs iki 1,4250 lygio.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, šiandien ši tendencija toliau tęsiasi ir Azijos prekybos metu JAV doleris sugebėjo pabrangti prieš eurą beveik 0,9 proc., praneša „Swedbank“ analitikai.

REKLAMA

Šiuo metu pagrindinė Europos valiuta išgyvena ne pačius geriausius laikus ir mažėjantis pasitikėjimas ja įgauna vis didesnį pagreitį. Kaip daugelį kartų jau buvo minėta, eurą toliau „skandina“ Graikijos finansinių problemų šleifas. Rinkos dalyviai šiuo metu yra skeptiškai nusiteikę euro zonos atžvilgiu bei baiminasi, kad ir kitos silpniausios euro zonos šalys gali susidurti su panašiomis biudžeto deficito problemomis 2010 metais. Tokios prastos nuotaikos turi ypač didelės įtakos pastarajam euro nuvertėjimui pagrindinių valiutų atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar paskelbtas Vokietijos sausio mėn. ZEW instituto verslo pasitikėjimo indeksas buvo prastesnis nei daugelis tikėjosi ir tai buvo dar viena priežastis lėmusi ženklų euro smukimą. Taigi investuotojų lūkesčiai euro atžvilgiu toliau išlieka neigiami ir panašu, kad toliau galime išvysti naujas šių metų EUR/USD kurso žemumas.

Šiandien sulauksime svarbesnių naujienų iš JAV. Taigi, jeigu šios naujienos bus prastesnės, tai turėtų padėti bent šiek tiek sustiprėti eurui. Priešingu atveju, paskelbus geresnes naujienas, tai būtų dar viena svari priežastis JAV dolerio stiprėjimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų