REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip drąsina Latvijoje įsikūrusi organizacija „Tavs majoklis“, ginanti teises asmenų, susigundžiusių kreditais iš bankų, o dabar užspeistų kampe, - skelbia „Vakaro žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ši visuomeninė organizacija atsirado tik prieš tris savaites, jau netenka abejoti jos reikalingumu - kiekvieną dieną žmonės kreipiasi pagalbos. Ir klientų vis daugėja.

REKLAMA

„Dažniausiai sulaukiame šeimų su vaikais - paprastai mokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus. Dažniausiai tai žmonės, pirkę butą ar namą ne tam, kad perparduotų, o sau. Juk dar prieš kelerius metus Latvijoje nuomotis būstą buvo labai brangu, o kreditus bankai siūlė vos ne veltui. O šiandien... Šiandien tipinė situacija tokia: abu tėvai netekę darbo, gauna bedarbio pašalpas ir tiesiog nebeišgali mokėti bankui kredito įmokų“, - Latvijos verslo naujienų portalui db.lv pasakojo juristė Inguna Liepinia.

REKLAMA
REKLAMA

Per tris savaites į tarnybą kreipėsi daugiau kaip trys šimtai į paskolų spąstus pakliuvusių žmonių. Kiekvienas jų pasakoja savą istoriją - individualią, bet tuo pat metu labai tipinę, nes jie, susigundę galimybe pasigerinti gyvenimo sąlygas (o bankai dar prieš dvejus metus ne tik mielai finansavo, bet dažnai net bruko paskolas), liko vienui vieni su savo bėdomis.

„Viskas, ką skelbia įvairių bankų atstovai, neva, neslėpkite nuo mūsų savo sunkumų, ateikite ir padėsime jums juos įveikti, - yra netiesa. Vos žmogus, įklimpęs į skolas, kreipiasi ir išpasakoja savo problemas, jis tučtuojau įtraukiamas į rizikingų klientų sąrašus. Ir bankai ne palengviną jų skolų naštą, o ją dar ir padidina keldami palūkanas,

įvesdami sudėtingesnį atsiskaitymo grafiką. Toliau ima veikti labai liūdna schema: įsipareigojimų nevykdymas, teismas, aukcionas, iškeldinimas nesuteikiant gyvenamojo ploto“, - komentavo situaciją „Tavs majoklis“ atstovas Sergejus Šutkovas.

Skolininkų realybę jis žino ne iš nuogirdų. Dar visai neseniai jį, tvarkingai mokėjusį įmokas už būsto paskolą, bankas bandė priversti pasirašyti naują sutartį - suprantama, visiškai nenaudingą vyrui. Jis nesutiko ir sugebėjo įrodyti savo teisumą, atlaikė didžiulį banko spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų