• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena didžiausių Europos fosfatinių trąšų gamintojų „Lifosa” paskelbė 2009 m. vasario mėnesio pardavimus: 96 mln. litų visos pajamos, 91,8 tūkst. tonų DAP (diamonio fosfato) pardavimai natūrine išraiška ir 90,9 mln. litų DAP pardavimai vertine išraiška, tai yra atitinkamai 98 proc., 3,5 karto ir 2,6 karto daugiau nei tuo pačiu 2008 m. mėnesiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, be abejonės, yra labai geras rezultatas. Puikius rezultatus galima aiškinti tuo, kad pastaruoju metu pasaulinė DAP kaina nustojo kristi ir dabar kurį laiką yra stabili – 367 JAV doleriai už toną. Kainos stabilumas galėjo paskatinti atnaujinti pirkimus, kurie buvo sustoję laukiant tolimesnio kainų kritimo. „Lifosos“ pasiekta apyvarta natūriniais vienetais yra įspūdinga, tačiau ji gali būti momentinė, lemta kelių didesnių užsakymų, atsiradusių vasario mėnesį. Pastebėtina, kad sausio mėnesio pardavimai buvo 21 proc. mažesni nei prieš metus.

Konkrečiai „Lifosos“ pardavimo kaina už toną siekė 991 litų (arba 372 JAV dolerių), tai yra 25 proc. mažiau nei pernai ir apie 50 proc. mažiau nei 2008 m. lapkričio mėnesio kaina. Akivaizdu, kad kainos kritimas po truputį grąžina pirkėjus į rinką, tačiau tai gali būti ne paskutinis DAP kainos kritimas. Pastebėtina, kad 2005 m. vidutinė DAP kaina siekė 260 JAV dolerių už toną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų