REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar svyravęs 0,8 proc. ribose JAV doleris ir vėl smuko euro atžvilgiu. Didžiausią įtaką tam padarė vakar paskelbtas Vokietijos ZEW instituto ekonomikos įvertinimo indeksas ir stipriai geresni JAV naujų namų statybos duomenys, kurie dar pabrangino akcijų kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar paskelbtas Vokietijos kovo mėn. ZEW instituto ekonomikos įvertinimo indeksas netikėtai pakilo iki beveik prieš 1,5 m. buvusio lygio ir nepaisant prognozių, kad indeksas turi smukti nuo – 5,8 iki – 7,4, buvo -3.5.

REKLAMA

JAV vasario mėn. gamintojų kainų indeksas atmetus maisto ir energijos kainas augo 0,20 proc. po 0,40 proc. augimo sausį.

Šiandien be JAV vasario mėn. vartotojų kainų indekso atmetus maisto ir energijos kainas vakare sulauksime naujienų iš vakar prasidėjusio FED‘o posėdžio pinigų politikos klausimais ir FED‘o pirmininko Ben Bernanke pasisakymų. Tikimasi, kad FED‘as gali paskelbti apie ilgesnio laikotarpio iždo vertybinių popierių supirkimą, kas leistų sumažinti rinkos palūkanas, bei prisidėtų prie optimistinių rinkos dalyvių lūkesčių. Jeigu FED‘as sugebės įnešti daugiau optimizmo į finansų rinkas, tuomet galėtume sulaukti ir tolesnio JAV dolerio smukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų