REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena didžiausių JAV oro linijų bendrovių „United Airlines“ trečiadienį pranešė, kad nuo spalio atleis iki 16 000 darbuotojų.

Viena didžiausių JAV oro linijų bendrovių „United Airlines“ trečiadienį pranešė, kad nuo spalio atleis iki 16 000 darbuotojų.

REKLAMA

Vežėja, anksčiau kalbėjusi apie 36 000 darbo vietų atsisakymą, teigė, jog ankstyvo išėjimo į pensiją bei kitos savanoriško išėjimo iš darbo programos sumažino planuojamų atleidimų skaičius, tačiau „itin žalingas“ COVID-19 poveikis kelionėms oro linijose vis tiek verčia imtis veiksmų.

Net įgyvendinant savanoriško išėjimo iš darbo programas ir kitas išlaidų mažinimo priemones, santaupų „nepakako, kad visiškai išvengtume priverstinio atleidimų“, nurodė bendrovė.

„Šiandien kiekvienas mūsų padalinio vadovas tiesiogiai susisiekė su savo komandomis, kad pasidalytų šia širdį veriančia žinia, jog maždaug 16 000 „United“ darbuotojų bus atleisti nuo spalio 1 dienos“, – pranešė bendrovė.

REKLAMA
REKLAMA

Be kitų darbuotojų, bus atleista beveik 7 000 skrydžių palydovų ir beveik 3 000 pilotų.

„Pandemija mus įklampino giliau ir trunka ilgiau, nei prognozavo ekspertai, o tokioje aplinkoje, kur kelionių poreikis yra toks slegiantis, „United“ negali išlaikyti darbuotojų skaičiaus, kuris gerokai viršija mūsų atliekamus skrydžius“, – teigė bendrovė.

REKLAMA

„Deja, mes nesitikime, kad paklausa grįš bent panašų į įprastą lygį, kol nebus sukurtas plačiai prieinamas gydymas ar vakcina“, – pabrėžė bendrovė.

„United Airlines“ buvo viena iš oro linijų bendrovių, gavusių vyriausybės paramą, kurios sąlygos draudė atleidimus iki rugsėjo pabaigos.

Pasak bendrovės, ji kartu su profsąjungomis mėgino susitarti su vyriausybe dėl paramos programos pratęsimo, tačiau įstatymų leidėjams Vašingtone vis dar nepavyksta susitarti dėl paskatų priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų