REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl koronaviruso Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kavinėms siūlo riboti klientų srautus, kad žmones skirtų bent metras.

Dėl koronaviruso Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kavinėms siūlo riboti klientų srautus, kad žmones skirtų bent metras.

REKLAMA

Ministerijos paskelbtose rekomendacijose restoranams, kavinėms, valgykloms ir kitoms viešojo maitinimo paslaugas teikiančioms ypatingą dėmesį prašoma skirti tinkamai ir rankų, ir patalpų higienai.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad kai kurios įstaigos pačios ėmėsi prevencinių veiksmų, pvz., klientus sodina prie kas antro stalelio.

Kartu įstaigoms siūloma spręsti ir dėl paslaugų teikimo vengiant artimo kontakto, tai yra, kai maistas užsisakomas išsinešimui ar pristatomas į namus ar darbo vietą.

Kaip pažymima pranešime, visos maitinimo įstaigos, kaip ir naktinio pasilinksminimo vietos, ateinančias dvi savaites, t. y. nuo kovo 14 iki kovo 27 dienos, turės riboti savo darbo laiką – galės dirbti ne ilgiau nei iki 22 valandos.

REKLAMA
REKLAMA

Klientų srautus ministerija siūlo riboti ir šalies parduotuvėse bei prekybos centruose, išvengiant grūsčių. Pasak SAM, tarp eilėse stovinčių pirkėjų turėtų būti išlaikomas ne mažesnis nei vieno metro atstumas.

REKLAMA

Tuo metu parduotuvių darbuotojams turėtų būti sudaryta galimybė ne rečiau nei kas dvi valandas, o esant poreikiui – ir dažniau, plauti rankas po šiltu tekančiu vandeniu skystu muilu ar dezinfekuoti jas naudojant tam skirtas priemones.

Ministerija taip pat nurodo su dezinfekcinėmis medžiagomis valyti dažniausiai liečiamus paviršius – durų rankenas, turėklus, krepšelių ir vežimėlių rankenas. Tam rekomenduojama naudoti 0,1 natrio hipochlorito tirpalą.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdyta visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veikla, uždraustos kelionės į kai kurias valstybes.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje užfiksuoti nauji koronaviruso atvejai:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų