REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugriežtinus žmonių darbą statybose, naudotų automobilių ir jų dalių prekyba, į biudžetą ketinama surinkti papildomai 600-700 mln. eurų, pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.   

Sugriežtinus žmonių darbą statybose, naudotų automobilių ir jų dalių prekyba, į biudžetą ketinama surinkti papildomai 600-700 mln. eurų, pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.   

REKLAMA

„Teikiamos pataisos dėl šešėlio mažinimo tokiuose jautriuose sektoriuose, kaip statybos, transporto priemonių pakartotinis arba detalių pardavimas, dar kai kurios paslaugos iš šešėlio leis pritraukti 600-700 mln. eurų“, –  sakė premjeras antradienį Seime, prasidėjus paskutinei ištisinei šios kadencijos sesijai. 

„Todėl labai reikia tolesnės paramos Vyriausybės pateiktiems projektams dėl statybininko identifikacinės kortelės įvedimo, įgyvendinant naudotų automobilių perpardavėjų kontrolės ir jų mokestinės drausmės priemones, automobilių atliekų tvarkymo taisykles“, – teigė premjeras.  

Artėjant rudenį vyksiantiems rinkimams į Seimą, S. Skvernelis per agitacinę kampaniją ragina negriauti jau „sukurto visuomenės gėrio“.   

REKLAMA
REKLAMA

„Pradedame naują Seimo darbų etapą, kuriame turime išnaudoti visas galimybes, kad Lietuvos žmonės ir toliau jaustų, kad gyvename stiprėjančioje, augančioje valstybėje ir šios galimybės yra mūsų rankose“, – Seime kalbėjo premjeras.

REKLAMA

Pasak jo, baigdamas kadenciją Seimas privalo tęsti darbus, nepaisant būsimų rinkimų: „Artėjant rinkimas negalime susigundyti griauti sukurtą visuomenės gėrį“.

S. Skvernelis pakvietė pamąstyti apie tai, kaip „mūsų sprendimus“ atsimins Lietuvos žmonės.

„Mūsų visuomenė sugeba atskirti tvarius sprendimus nuo trumparegiškų partinių pasistumdymų“, – įspėjo premjeras.  

Jis pabrėžė, kad Vyriausybė Seimui priimti teiks 147 įstatymų pataisas. 

S. Skvernelio teigimu, siūlymai susiję su socialinės atskirties mažinimu, šeimų stiprinimu, sveikatos apsaugos ir švietimo sistemų gerinimu, kova su korupcija ir šešėline ekonomika. Bus skiriama daugiau dėmesio aplinkosaugai, žmonių saugumui. Darbo kodekso pataisomis ketinama užtikrinti didesnę sunkiomis ligomis susirgusių žmonių apsaugą darbe.

Ketinama peržiūrėti biudžetininkų pareiginės algos bazinį dydį, minimalią mėnesinę algą. 

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų