REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Pavogti „Marriott” svečių duomenys (nuotr. SCANPIX)

Daugiau nei 500 mln. klientų duomenys buvo pavogti iš viešbučių grupės „Marriott International”, skelbia BBC.

22

Daugiau nei 500 mln. klientų duomenys buvo pavogti iš viešbučių grupės „Marriott International”, skelbia BBC.

REKLAMA

Viešbučių tinklas paskelbė, kad svečių rezervavimo sistemos duomenų bazė buvo paveikta trečiosios šalies programišių. Nustatyta, kad buvo atakuotas Starwood padalinys, o vidinio tyrimo metu buvo nustatyta, kad užpuolikas galėjo prisijungti prie tinkle nuo 2014 m.

Bendrovė paskelbė, kad ji praneš savo klientams, kurių duomenys buvo nukentėjusioje duomenų bazėje.

Gali būti nutekinti milijonų vartotojų asmeniniai duomenys

Pranešama, kad duomenų bazėje viso buvo laikoma apie 500 mln. vartotojų įrašų. Apie 327 mln. iš jų galėjo turėti „įvairias kombinacijas“ iš: pavardžių, el. pašto adresų, telefono numerių, paso numerių, gimimo dienos, lyties, atvykimo ir išvykimo datos.

Kai kurie vartotojai savo paskyrose galėjo turėti ir šifruotus mokėjimo kortelių duomenis. Kol kas nėra tiksliai žinoma, ar vagišiams pavyko pasisavinti ir šifravimo raktus, galinčius tuos kodus „atrakinti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes labai apgailestaujame dėl to, kas nutiko“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Marriott“ prezidentas ir generalinis direktorius Arnė Sorensonas pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad į klientų klausimus būtų atsakyta. Tam buvo sukurta speciali svetainė ir veikia skambučių centras.

REKLAMA

„Marriott“ klientų duomenys saugūs

Kaip teigia viešbučio „Courtyard by Marriott Vilnius“ direktorė Sigita Rudzevičienė, Šis incidentas susijęs tik su „Starwood“ viešbučių tinklo rezervacijos sistema ir liečia tik klientus, kurie buvo apsistoję šiam tinklui priklausančiuose viešbučiuose iki šių metų rugsėjo 10 dienos.

„Nors „Starwood“ ir „Marriott“ viešbučių tinklai prieš keletą mėnesių susijungė, „Marriott“ viešbučiai kol kas naudoja atskirą rezervacijos sistemą. Todėl „Marriott“ klientų šis incidentas, kaip rodo tyrimas, nepalietė, jų duomenys buvo ir yra saugūs. „Marriott“ klientams nereikia imtis jokių papildomų atsargumo priemonių“,  – sakė S. Rudzevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas didžiausių nutekinimų istorijoje

Ekspertai jau sako, kad šis asmens duomenų saugumo pažeidimas gali būti vienas didžiausių istorijoje.

1927 metais įkurta „Marriott International“ šiuo metu vienija daugiau kaip 6,7 tūkst. viešbučių, veikiančių su 30 prekių ženklų 130 pasaulio šalių. 2017 finansiniais metais bendrovės įplaukos viršijo 22 mlrd. JAV dolerių.

Be prekės ženklo „Marriott“, bendrovei taip pat priklauso „Bulgari Hotels & Resorts“, „Ritz-Carlton“, „St. Regis“, „Sheraton“ ir „Autograh“ ir kiti viešbučių prekių ženklai.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad šiemet Vilniuje atsidarė pirmasis Baltijos šalyse „Courtyard by Marriott“ viešbutis. Viešbutis yra orientuotas į verslo klientus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų