REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijoje rugsėjo mėnesį buvo areštuotas „ginklų arsenalą“ turėjęs vyras, kuris internetu grasino nužudyti šalies premjerą Pedro Sanchezą, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

Ispanijoje rugsėjo mėnesį buvo areštuotas „ginklų arsenalą“ turėjęs vyras, kuris internetu grasino nužudyti šalies premjerą Pedro Sanchezą, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

REKLAMA

Dienraštis „Publico“, kuris pirmasis pranešė šias naujienas, rašė, kad minimas vyras yra 63 metų amžiaus ir kad tarp jo laikytų ginklų buvo snaiperių šautuvų ir pistoletas kulkosvaidis.

Jis premjerui tikriausiai grasino pasipiktinęs jo sprendimu ekshumuoti velionio diktatoriaus Francisco Franco palaikus, palaidotus Kritusiųjų slėnio mauzoliejuje netoli Madrido, rašė laikraštis.

Vyras, „norėjęs nužudyti Ispanijos vyriausybės vadovą“, buvo sulaikytas Terasos mieste Katalonijoje šalies šiaurės rytuose, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė regiono policija.

„Areštuotasis, kuris namuose turėjo ginklų arsenalą, yra kalėjime“, – pridūrė policija.

Katalonijos aukštasis teismas sakė, kad jis yra įtariamas „sąmokslu vykdyti ataką prieš valdžią panaudojant ginklus“.

REKLAMA
REKLAMA

Minimas vyras taip pat kaltinamas tuo, kad skelbė „rimtus grasinimus“, nelegaliai laikė „ginklų, šaudmenų ir sprogmenų slėptuvę“, ir įvykdė nusikaltimą iš neapykantos.

REKLAMA

Teismo atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad kaltinamasis grasinimus skelbė internete ir kad jis buvo areštuotas rugsėjo viduryje.

„Per kratą jo namuose, (surengtą) norint patikrinti, ar grasinimai yra realūs, ... buvo rastas arsenalas ir tai sustiprino grasinimų patikimumą“, – sakė atstovė, kuri nurodė, kad ginklų buvo daug.

Atstovė pridūrė, kad vyras neturėjo leidimų laikyti ginklus.

Ispanijos vyriausybės pareiškime sakoma, kad premjero saugumui „niekada nebuvo iškilęs pavojus“.

Birželį į valdžią atėjęs socialistų premjeras P. Sanchezas F. Franco palaikų iškėlimą iš Kritusiųjų slėnio mauzoliejaus laiko vienu savo prioritetų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1936–1939 metais vykusio pilietinio karo pabaigos iki savo mirties 1975-aisiais geležiniu kumščiu Ispaniją valdęs generolas F. Franco yra palaidotas uolos papėdėje iškastoje įspūdingoje bazilikoje.

Šis monumentas nuo 1941 iki 1959 metų Gvadaramos kalnuose buvo statomas F. Franco režimo iniciatyva. Dalį darbų buvo priversti atlikti politiniai kaliniai. Čia palaidota maždaug 37 tūkst. žmonių, kariavusių abiejose pusėse per pilietinį karą, kurį sukėlė F. Franco sukilimas prieš išrinktą respublikonų valdžią.

Socialistų atstovai, pasisakę už buvusio diktatoriaus palaikų perlaidojimą, mano, kad Kritusiųjų slėnis turi tapti susitaikymo po kruvino pilietinio karo, o ne diktatoriaus garbinimo vieta.

Šis klausimas įgavo didelę svarbą Ispanijoje, kurios vyriausybė ketvirtadienį turi paskelbti galutinius savo planus dėl palaikų perkėlimo.

P. Sanchezas nori, kad palaikai būtų perlaidoti diskretiškesnėje vietoje, kur F. Franco šalininkams būtų sunkiau reikšti pagarbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų