REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimiras Putinas skaitys metinę ataskaitą: ko tikėtis?

Žinių radijas

Pranešimas su kinišku akcentu - taip rusų žiniasklaida pristato šiandieninę (ketvirtadienio) Vladimiro Putino kalbą, metinę ataskaitą, kuria jis kreipsis į Rusijos federacijos susirinkimą.

Pranešimą jis pradės skaityti 12 valandą Maskvos laiku, Lietuvoje tai bus 11 valandų. Klausytis pranešimo tiesiogiai į Kremlių pakviesta 1100 žmonių.

Kalbos turinys oficialiai neviešinamas, ypač šįkart. Skelbiama, kad ją Putinas slepia net nuo artimiausių žmonių ir taiso iki paskutinės minutės. Tad Rusijos žiniasklaida remiasi neoficiliai šaltiniais, kurie teigia, kad šįkart tarptautinė pranešimo dalis bus trumpa - daugiausia dėmesio bus skirta Rusijos ekonomikos problemoms, kurią stekena mažėjančios naftos kainos ir iš paskos iki rekordinių žemumų besiritantis rublis. Sklando toks trumpas anekdotas: susitiko Putinas, nafta ir rublis. Visiems - per 60 metų.

Taigi Putinas turėtų paskelbti, kaip šalis toliau gyvens ekonominės krizės sąlygomis. Viena iniciatyvų gali būti kelerių metų - net ketverių-penkerių - moratoriumas mokesčių verslininkams didinimui.

Skelbiama, kad Putinas nurodys ir tolimesnę Rusijos kryptį - į Kiniją

Bet Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas bando tai neigti, sako, kad Kiniškas kelias idealus Kinijai, O Rusijai tas kelias turi būti rušiskas. Bet daugiau nekomentuoja: „Bus pranešimas, bus ir turinys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų