REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po galingo Japoniją sukrėtusio žemės drebėjimo, o vėliau kai kuriuos šalies rajonus užgriuvusios cunamio bangos, paskelbtas pavojus 19-oje valstybių. Naujienų agentūros praneša, kad gamtos stichija pareikalavo daugiau nei tūkstančio gyvybių bei fiksuojama, kad sužeistųjų skaičius gali iššaukti iki kelių tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl itin smarkaus žemės drebėjimo Japonijoje buvo skubiai stabdoma atominių jėgainių veikla, tačiau Fakushimos atominėje elektrinėje šeštadienį nugriaudėjo sprogimas. Spaudoje išplatintose fotografijose matyti, kad iš elektrinės kyla garai ar dūmai. Jau vakar Japononijos valdžios atstovai neslėpė, kad kilo rimtų sunkumų bandant sustabdyti šios elektrins veiklą.

REKLAMA

Kaip praneša naujienų tinklalapis bbc.com, elektrinėje pastebėtas radiacijos nuotėkis, o radiacijos lygis aplink vieną iš elektrinės reaktorių normą viršija 1000 kartų.

Fukushimos atominė elektrinė, kurioje įvyko sprogimas,  yra įsikūrusi maždaug 250 km nuo Japonijos sostinės Tokijo, kuriame gyvena 30 mln. Žmonių, iš zonos aplink elektrinę jau nuo vakar evakuojami gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų