REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje šiandien vykstant protestams prieš neteisėtą Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, gatvėse aidi šūviai ir sprogimai.

Baltarusijoje šiandien vykstant protestams prieš neteisėtą Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, gatvėse aidi šūviai ir sprogimai.

REKLAMA

Nepaisant diktatoriaus grasinimų susidoroti ir belaisvių neimti, į gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių. Represinės struktūros nedelsdamos ėmėsi masinių suėmimų ir smurto prieš į gatves išėjusius žmones.

Šaudo į savus

Perspėjamieji šūviai ir ašarinių dujų užtaisai čia griaudi Kurapatuose, liūdnai pagarsėjusioje vietovėje šalia Minsko žiedinio automobilių kelio, kur prieš daugiau nei 80 metų Stalinas įsakė sušaudyti dešimtis tūkstančių žmonių. Šiandien čia ir vėl diktatoriškas režimas šaudo į savo žmones.

Nepaisant į juos nutaikytų ginklų, kai kurie demonstrantai Minske atvira krūtine stoja prieš iki dantų ginkluotus režimo smogikus.

REKLAMA
REKLAMA

Mieste išjungtas mobilusis internetas, neveikia metro stotys, tačiau tūkstantinės protestuotojų kolonos žygiuoja įvairiose miesto vietose. Šiandien protestas skirtas atminti stalininių represijų aukas, tačiau demonstrantų kolonas visur seka kurtinantys sprogimai ir šūviai.

REKLAMA

Omonininkai žmones gaudo, akivaizdžiai mėgindami neleisti jiems susiburti į didesnes grupes. Tiesa, toli gražu ne visada pavyksta pagauti visus pasipustančius padus. Tokios nedidelės, tačiau pergalės prieš jėgos struktūras vyksta visur. Kad ir šioje miesto vietoje vieningai stovėdami ir nesitraukdami žmonės net mušami priverčia omonininkus trauktis.

Baltarusijos žurnalistai skelbia, kad šiandien mieste susidoroti su taikiais demonstrantais pasitelkta ir kariuomenė. Tiesa, kai kuriose miesto vietose represinėms struktūroms pravažiuoti nelengva. Pasak Baltarusijos žurnalisto Deniso Dudinskio, protestuotojai šiandien specialiai pasitraukė iš miesto centro, kurį represinės struktūros puikiai pažįsta, ir telkiasi miegamuosiuose rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

„O kaip veikti ir vaikyti protestuotojus miegamuosiuose rajonuose, jie dar nežino. Ir patys miegamųjų rajonų gyventojai rengia tikrą partizaninį karą. Išvažiuoja į gatves ir sudaro kamščius, neleidžia omonininkų automobiliams ir „avtozakams“ privažiuoti prie demonstrantų“, – pasakojo žurnalistas Denisas Dudinskis.

Represijų siautėjimas mieste nesibaigia ir sutemus. Būtent tamsoje Lukašenkos smogikai imasi pačių brutaliausių veiksmų ir namo grįžtančių žmonių persekiojimo. Tačiau akivaizdu, kad nepaisant augančių represijų, paprasti baltarusiai nebijo ir pasiduoti nė neketina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų