REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas norvegų kruizinis laivas atšaukė visas keliones ir pirmadienį atsiprašė dėl procedūrinių pažeidimų, kai per koronaviruso protrūkį jame užsikrėtė mažiausiai penki keleiviai ir 36 įgulos nariai.  

Vienas norvegų kruizinis laivas atšaukė visas keliones ir pirmadienį atsiprašė dėl procedūrinių pažeidimų, kai per koronaviruso protrūkį jame užsikrėtė mažiausiai penki keleiviai ir 36 įgulos nariai.  

REKLAMA

Sveikatos apsaugos pareigūnai būgštauja, kad užkratas iš laivo galėjo išplisti dešimtyse Norvegijos vakarinės pakrantės miestų ir gyvenviečių. 

Kruizinio laivo „MS Roald Amundsen“ penki keleiviai ir 36 įgulos nariai, kuriems testais buvo nustatytas koronavirusas, buvo hospitalizuoti Šiaurės Norvegijos universitetinėje ligoninėje Trumsėje, kur šiuo metu prisišvartavęs laivas. Trumsė yra apie 350 km į šiaurę nuo Šiaurės poliaračio. 

„Preliminarus vertinimas rodo, kad nesuveikė kelios mūsų vidaus procedūros“, – sakė laivo operatorės „Hurtigruten“ vadovas Danielis Skjeldamas. 

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad įmonė, rengianti kruizus palei vaizdingą Norvegijos pakrantę tarp pietinio Bergeno miesto ir Kirkeneso šalies šiaurėje, stabdo veiklą ir  „šiuo metu nuodugniai peržiūri visas procedūras ir visus vidaus tvarkos apsektus“.

REKLAMA

Bendrovė nurodė, kad preliminarus tyrimas atskleidė, kad  keleto "vidaus procedūrų" trūkumus, bet nepatikslino, kokiu būdu.

„Hurtigruten“ susisiekė su visais keleiviais, plaukusiais laivu „MS Roald Amundsen“ liepos 17–24 ir liepos 25–31 dienomis iš Bergeno į baltaisiais lokiais garsėjantį Svalbardo salyną Arkties vandenyne. Per pirmą kelionę laivu plaukė 209 keleiviai, per antrą – 178. 

Testai koronavirusui nustatyti buvo atlikti visiems 158 „MS Roald Amundsen“ įgulos nariams; 122 testų rezultatai buvo neigiami.  

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau turint omeny, kad šis kruizinis laivas kursuoja tarp uostų palei Norvegijos vakarinę pakrantę ir kaip vietinio susisiekimo keltas, tikriausiai nepyko užkirsti kelio viruso išplitimui už jo ribų. Dalis keleivių išlipo pakeliui, todėl koronavirusas galėjo pradėti plisti tarp vietos bendruomenių narių.     

Trumsės savivaldybė ragina visus asmenis, plaukusius „MS Roald Amundsen“ ar turėjusius kontaktų su jame buvusiais žmonėmis, susisiekti su vietos sveikatos priežiūros pareigūnais. Norvegijos naujienų agentūra NTB pranešė, kad paveiktos iš viso 69 Norvegijos savivaldybės.  

Nežinoma, kaip prasidėjo protrūkis, nes laivu plaukė žmonių iš įvairių pasaulio valstybių. Laivo keleivių sąrašas rodo, kad dauguma jų yra norvegai, bet taip pat esama žmonių iš Vokietijos, Danijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Prancūzijos, Estijos ir Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NTB nurodė, kad 33 iš 36 įgulos narių, kuriems testais buvo nustatytas koronavirusas, atvyko iš Filipinų, kiti – Iš Norvegijos, Prancūzijos ir Vokietijos.

„Hurtigruten“ pranešė, kad neribotam laikotarpiui sustabdytas trijų laivų – „MS Roald Amundsen“, „MS Fridtjof Nansen“ ir „MS Spitsbergen“ – kursavimas. 

Trumsėje įsikūrusi „Hurtigruten“ buvo viena pirmųjų įmonių, atnaujinusių keliones jūra. Birželį ji pradėjo vykdyti kruizus vienu laivu į Norvegiją iš Vokietijos šiaurinio Hamburgo uostamiesčio, o liepą ėmė rengti kruizus į Svalbardo salyną, nurodo žiniasklaida.

Kruizinės kelionės buvo sustabdytos kovo viduryje, po kelių didelio masto koronaviruso protrūkių laivuose.  

Prie Japonijos krantų karantinuotame kruizinių kelionių operatorės „Carnival“ laive Diamond Princess“ koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 710 žmonių, kurių 13 mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų