REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV finansininkas Jeffrey Epsteinas vos dvi dienos iki savižudybės kalėjime pasirašė testamentą, rodo nauji teismo dokumentai, tad gali prasidėti ilga teisinė kova dėl milijardieriaus turto.

JAV finansininkas Jeffrey Epsteinas vos dvi dienos iki savižudybės kalėjime pasirašė testamentą, rodo nauji teismo dokumentai, tad gali prasidėti ilga teisinė kova dėl milijardieriaus turto.

REKLAMA

Praėjusią savaitę teismui Mergelių salose pateiktuose dokumentuose nenurodoma jokių paveldėtojų. Vis tik juose pažymima, kad finansininko turtas įvertintas 577 mln. dolerių (520 mln. eurų). įskaitant 56 mln. (51 mln. eurų) grynųjų. 

Testamento egzistavimas, apie kurį pirmas pranešė laikraštis „New York Post“, kelia naujų klausimų apie J. Epsteino paskutines dienas Metropolijos pataisos centre, kur jis laukė teismo dėl įtariamos prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais ir susimokymo. J. Epsteinas pasirašė dokumentą rugpjūčio 8 dieną – mažiau nei dvi paros iki dienos, kai jis buvo rastas negyvas savo kameroje. Po šio įvykio kilo daug nepatogių klausimų dėl darbuotojų stygiaus Manhatano sulaikymo centre.

Prokurorai pirmadienį nusprendė atsiimti kaltinimus J. Epsteinui, bet pareiškė svarstantys galimybę apkaltinti kitus asmenis, galimai padėjusius jam tvirkinti dešimtis mergaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Testamento pateikimo procedūrą atidžiai stebi advokatai, atstovaujantys moterims, kurios tvirtina, kad J. Epsteinas jas tvirkino, kai jos būdamos paauglės dirbo masažuotojomis finansininko rezidencijose. Keli teisininkai žadėjo pareikšti pretenzijas į jo turtą, net jei testamente būtų buvę nurodyti paveldėtojai, nes J. Epsteino mirtis reiškia, kad teismas nenagrinės jam iškeltos baudžiamosios bylos. Viena moteris praėjusią savaitę iškėlė ieškinį J. Epsteino turtą valdančiam fondui, teigdama, kad ją paauglystėje ne kartą žagino šis milijardierius. „Atiduokite visą jo turtą jo aukoms. Tai būtų vienintelis būdas užtikrinti jiems teisingumą, – rašoma vienos iš tų teisininkų, Lisos Bloom (Lizos Blum), elektroniniame laiške. – Jos yra to nusipelniusios, ir Epsteino aukų, kurioms atstovauju, vardu ketinu už tai kovoti.“

REKLAMA

Buvęs federalinis prokuroras Davidas S. Weinsteinas, šiuo metu dirbantis privačioje įmonėje Majamyje, bet niekaip nesusijęs su J. Epsteino byla, pabrėžė, kad valstijos ir JAV teritorijos turi teisę per tam tikrą laikotarpį reikšti pretenzijas į asmens turtą. „Be abejo, darbo turės daug teisininkų. Tai nebus greitai išspręsta“, – pažymėjo D. S. Weinsteinas.

J. Epsteinui – rizikos draudimo fondo valdytojui, palaikydavusiam ryšius su turtuoliais ir garsenybėmis – priklausė viena sala Karibų jūroje, keli namai Paryžiuje ir Niujorke, ranča Naujoje Meksikoje ir ištisas prabangių automobilių parkas.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis finansininko testamentu, jis turėjo daugiau nei 112 mln. dolerių (102 mln. eurų) vertės akcijų ir beveik 200 mln. dolerių (180 mln. eurų) vertės „rizikos draudimo fondų ir privataus kapitalo investicijų“ lėšų. Tarp nuosavybės, kurios vertę dar teks nustatyti, yra meno kūrinių, senienų ir kitų vertingų daiktų kolekcija.

2008 metais pasiekęs susitarimą su Floridos prokurorais J. Epsteinas išmokėjo neatskleistas sumas dešimtims savo aukų. Lieka neaišku, kaip tos išmokos galėtų paveikti potencialias pretenzijas į jo turtą.

Už J. Epsteino turtą atsakingas Williamas Blumas pareiškė naujienų agentūrai AP, kad visos skolos ir pretenzijos į nuosavybę bus „sąžiningai administruojamos“. Anot teisininko, aptiktas dokumentas yra J. Epsteino testamento originalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų