REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio mėnesį į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) sugrįžęs Donatas Motiejūnas vilkėdamas San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius jau spėjo sužaisti šešerias rungtynes, iš kurių trys buvo atkrintamųjų varžybų susitikimai.

Balandžio mėnesį į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) sugrįžęs Donatas Motiejūnas vilkėdamas San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius jau spėjo sužaisti šešerias rungtynes, iš kurių trys buvo atkrintamųjų varžybų susitikimai.

REKLAMA

Epizodiškai ant parketo pasirodantis 28-erių lietuvis šią naktį Lietuvos laiku sužaidė geriausias savo rungtynes „Spurs“ gretose.

213 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos pelnė 7 taškus (3/4 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą prasižengė.

Šiame NBA sezone lietuvis prieš tau daugiausiai buvo įmetęs 2 taškus ir atkovojęs 1 kamuolį.

Tiesa, „Spurs“ namuose 103:117 (34:22, 20:32, 25:37, 24:26) nusileido Denverio „Nuggets“ krepšininkams ir Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos iki 4 pergalių rezultatas tapo lygus – 2:2.

Lietuvis pirmą kartą ant parketo pasirodė trečiajame kėlinyje likus žaisti pusantros minutės, kai šeimininkai turėjo 12 taškų deficitą (74:86).

REKLAMA
REKLAMA

Po dvikovos D. Motiejūnas žiniasklaidos atstovų buvo paklaustas, ar jo nenustebino „Spurs“ trenerio Grego Popovičiaus sprendimas tokiu atsakingu metu išleisti lietuvį į aikštelę.

REKLAMA

„Aš stebiu „Spurs“ žaidimą daug metų ir jeigu gerai pamenu, prieš tris ar keturis sezonus per vieną kėlinį yra žaidę visi 12 komandos krepšininkų. Žinau, kad treneris ieško, kuo gali būti naudingas kiekvienas žaidėjas. Jam šiandien reikėjo daugiau energijos ir aš stengiuosi kuo daugiau jos įnešti.

Nesu patenkintas, kaip mūsų komanda šiandien žaidė rungtynėse. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, aš niekada nesižvalgau į asmeninius pasirodymus. Komanda yra svarbiausia, o šiandien mes pralaimėjome, todėl esu nusivylęs“,- po akistatos sakė D. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pats „Spurs“ strategas G. Popovičius dalijo komplimentus ne tik žaidėjui, tačiau ir visam Lietuvos krepšiniui.

„Jis yra protingas krepšininkas ir visada toks buvo – Donatas yra lietuvis. Tai viena iš tų šalių, kurios visada randa didelius, ilgus vaikinus, kurie supranta kaip reikia žaisti krepšinį.

D. Motiejūnas visada buvo gerai ištreniruotas krepšininkas ir nesvarbu, kur jam tekdavo žaisti. Jis tiesiog čia atvyko ir pradėjo žaisti, nors net gerai nenutuokia, kaip mes žaidžiame.

Tačiau jis puikiai supranta, koks yra NBA krepšinis ir sugeba greitai prie to prisitaikyti“,- ledus pralaužiusį D. Motiejūną ir Lietuvos krepšinį liaupsino G. Popovičius.

Beje, „Spurs“ ekipa tapo vos ketvirtąja komanda NBA istorijoje, kuri atkrintamose varžybose yra sužaidusi bent 400 susitikimų.

Šią ribą anksčiau yra pasiekusios Los Andželo „Lakers“, Bostono „Celtics“ ir Filadelfijos „76ers“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų