REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
135
Cristiano Ronaldo (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos futbolo bendruomenė dar visai neseniai skėsčiojo rankomis po bevaisio pasirodymo UEFA Tautų lygos turnyre, tačiau sekmadienį ištraukti 2020 metų Europos čempionato atrankos varžybų burtai įpūtė naujų vėjų.

135

Lietuvos futbolo bendruomenė dar visai neseniai skėsčiojo rankomis po bevaisio pasirodymo UEFA Tautų lygos turnyre, tačiau sekmadienį ištraukti 2020 metų Europos čempionato atrankos varžybų burtai įpūtė naujų vėjų.

REKLAMA

Airijos mieste Dubline vykusioje burtų traukimo ceremonijoje Lietuvos futbolo rinktinė pagal pajėgumo skirstymą pateko į ketvirtą krepšelį.

Senojo žemyno čempionato organizatoriams ištraukus burtus paaiškėjo, kad mūsiškiai B grupės varžybose kovos prieš Europos čempionę Portugaliją (FIFA reitingas – 6 vieta), taip pat Ukrainą (28), Serbiją (29) ir Liuksemburgą (86).

133 vietą pasauliniame FIFA reitinge užimantys lietuviai, norėdami iškovoti kelialapį į Europos čempionatą, savo grupėje privalo užimti bent antrąją poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Nepasisekus atrankos varžybose, šansą iškovoti papildomą bilietą į Senojo žemyno pirmenybes lietuviai dar turėtų UEFA Tautų lygoje.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius po burtų traukimo ceremonijos įvertino varžovus ir žadėjo sunkią ateitį lietuviams.

REKLAMA

„Burtai mus suvedė su stipriomis rinktinėmis. Trys iš jų – Portugalija, Ukraina ir Serbija – šio sezono Tautų lygos grupėse iškovojo pirmąsias vietas. Neabejotinai, didelis įvykis bus pirmas istorijoje Portugalijos rinktinės vizitas Lietuvoje, tikėkimės, su vienu geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo priešaky.

„Su Serbija žaidėme dar visai neseniai ir žinome, kokia tai pajėgi komanda. Faktas, kad Ukraina žaidė paskutiniuose dviejuose Europos čempionatuose, parodo, jog ji priklauso žemyno geriausiems. Tuo tarpu Liuksemburgą reikia vertinti taip pat labai rimtai, tai pastaraisiais metais gerokai patobulėjusi rinktinė, o ir mums dvikovos su jais nebuvo lengvos“, - savo nuomonę pareiškė T. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Lietuvos futbolo rinktinę vis garsiau kritikuojantis sporto komentatorius Nerijus Kesminas savo „Facebook“ paskyroje šįkart atkreipė dėmesį į Portugalijos komandos vyriausiojo trenerio Fernando Santoso žodžius.

Anot šio specialisto, penkių komandų grupėje dėl dviejų kelialapių į čempionatą kovos trys apylygės komandos – Portugalija, Ukraina ir Serbija.

„Grupėje komandų yra penkios, – Portugalija, Ukraina, Serbija, Lietuva ir Liuksemburgas, – bet dvi pastarąsias portugalų treneris neraudonuodamas padėjo į niekam neįdomių ir nereikalingų daiktų dėžę, kažką, tiesa, sumurmėjęs apie tai, kad Lietuva ir Liuksemburgas gali būti pavojingi, nes „sparčiai tobulėja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liuksemburgo rinktinė tikrai tobulėja. Tautų lygos ketvirtojo lygmens grupėje 11 įvarčių per šešerias įmušusi komanda nusileido tik baltarusiams, o San Mariną ir Moldovą trijose iš keturių dvikovų mušė negailestingai.

Mums ant F.Santoso nėra ko pykti – žmogus tiesiog pasakė tiesą. Serbai skirtumą tarp savęs ir lietuvių parodė Tautų lygoje. Sugebėjimų žirklės, skiriančios mus nuo ukrainiečių, kurie aplenkė čekus ir slovakus B lygmenyje ir pakilo į elitinį A divizioną, nebus siauresnės. Nuo portugalų futbolo visatoje mus skiria dar daugiau šviesmečių“,- dėstė Nerijus Kesminas.

Galiausiai žymusis futbolo komentatorius nevyniodamas į vatą konstatavo: „Palinkėkime komandai sėkmės kovojant dėl ketvirtosios vietos grupėje. Daugiau niekuo jai padėti, deja, negalime“.

REKLAMA

Apie sunkų lietuvių likimą portalui tv3.lt kalbėjo ir kitas žinomas komentatorius Rytis Vyšniauskas.

„Mano nuomone, Lietuvai iškovoti pergalę ir keturis taškus per dvejas rungtynes su Liuksemburgu būtų labai neblogas rezultatas. Kalbėti apie kažką daugiau manau yra beprasmiška, likusios trys grupės ekipos yra visiškai kitame lygyje“.- sakė R. Vyšniauskas.

Akivaizdu, kad Lietuvos futbolo rinktinei siekti pergalių atrankos varžybose gali būti labai sunki užduotis, tačiau apie vieną skambų laimėjimą mūsų šaliai kalbama nuo pat pirmos akimirkos, kai lietuviai pateko į B grupę.

Atrankos kovas mūsiškiai pradės dvejomis iš eilės akistatomis su Liuksemburgu, o jau ateinančių metų rugsėjo 10 dieną Lietuvoje lankysis ir Europos čempionė Portugalija.

REKLAMA

 

Būtent apie šios komandos lyderio Cristiano Ronaldo vizitą Lietuvoje kalbama, kaip apie didžiausią šventę, kurią mums padovanojo Dubline ištraukti burtai.

Tiesa, portugalų žvaigždės pastaruoju metu dėliojami prioritetai anaiptol negarantuoja, kad „Penkis kartus“ auksinį kamuolį laimėjęs futbolininkas tikrai atvyks į Lietuvą.

2018 metais C. Ronaldo praleido visas keturias UEFA Tautų lygos akistatas. Tada tokį savo pasirinkimą puolėjas grindė noru, kuo įmanoma greičiau pritapti prie jam naujos aplinkos Turino „Juventus“ komandoje.

Portugalai, net ir be savo lyderio pajėgiausio diviziono C grupės varžybose prieš Lenkijos ir Italijos futbolininkus iškovojo dvi pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą vietą savo grupėje užėmę F. Santoso auklėtiniai pateko į UEFA Tautų lygos A diviziono pusfinalį.

Rytis Vyšniauskas pastebėjo, kad portugalams laimėjus UEFĄ Tautų lygą, C. Ronaldo ir kariauna užsiriktinų vietą Europos čempionate.

Komentatorius beveik neabejoja, kad tokiu atveju šansai pamatyti C. Ronaldo Vilniuje sumažėtų iki minimumo.

Be to, futbolo pasaulyje lietuviai anaiptol nėra priskiriami prie favoritų, todėl portugalui tiesiog gali būti suteiktas papildomas poilsis, nes Europos čempionai Lietuvos sotinėje visus reikalus yra pajėgūs nesunkiai sutvarkyti ir be jo.

Apskritai, kalbėti apie vieno geriausių planetos futbolininko pasirodymą Vilniaus LFF stadione, dar yra gerokai per anksti.

REKLAMA

Vasario mėnesį puolėjui sukanka jau 34-eri metai. Natūralu, kad futbolininko kūnas nėra amžinas, ir sprendimas praleisti UEFA Tautų lygos kovas tik patvirtina, kad ir šiam didžiam žaidėjui reikia poilsio.

Lyg to būtų maža, Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė savo rungtynes žaidžia ant dirbtinės dangos stadione, o tai yra dar viena pakankamai svari priežastis Cristiano neatvykti į Vilnių.

Stipriausių pasaulio komandų ir rinktinių vadovai, bei treneriai dažnai pasirenka sprendimą nerizikuoti, ir rungtynėms ant dirbtinės dangos stadiono neregistruoja savo svarbiausių žaidėjų.

Vadinasi, iš dalies dėl galimo portugalo neatvykimo į Lietuvą gali likti kalti ir patys lietuviai, prieš tai turėję daugybę progų pastatyti bent minimalius reikalavimus atitinkantį futbolo stadioną mūsų šalyje.

REKLAMA

Panašu, kad sekmadienį Lietuvą apskriejęs džiaugsmo burbulas dėl C. Ronaldo vizito į baltų kraštą, turi maždaug 50% šansų subliūkšti.

Iš kitos pusės, vien tas faktas, kad ištraukus Europos futbolo čempionato burtus, Lietuvoje garsiausiai kalbama ne apie mūsiškių varžovus ar šansus su jais pakovoti, o apie Portugalijos komandos lyderį, pasako daugiau nei reikia.

Lietuvai tai bus dar viena eilinė atranka, kai pagrindinis tikslas bus neužimti paskutinės vietos grupėje, o didžiausia pergale taptų ne laimėjimas prieš Liuksemburgą, o C. Ronaldo smūgiai ant LFF stadiono dirbtinės dangos.

Deja, tačiau garantijų dėl šios sporto žvaigždės atvykimo į Lietuvą neturime, kaip ir negalime garantuoti, kad akistatose su Liuksemburgu tikrai pavyks iškovoti bent vieną pergalę ar tašką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų