REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris” (3-3) penktadienį Podgoricoje (Juodkalnija) po atkaklios ir sunkios kovos iškovojo trečiąją pergalę naujame Eurolygos sezone. Kauniečiai išvykoje rezultatu 72:60 (18:15, 15:18, 24:15, 15:12) nugalėjo „Budučnost” ekipą (0-6).

Kauno „Žalgiris” (3-3) penktadienį Podgoricoje (Juodkalnija) po atkaklios ir sunkios kovos iškovojo trečiąją pergalę naujame Eurolygos sezone. Kauniečiai išvykoje rezultatu 72:60 (18:15, 15:18, 24:15, 15:12) nugalėjo „Budučnost” ekipą (0-6).

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama komanda pratęsė sėkmingų išvykos rungtynių seriją ir paliko „Budučnost” be pergalių.

Pamatus pergalei „Žalgiris” nuliejo trečiojo kėlinio metu, kai laimėjo atkarpą 4:13 ir pirmą kartą fiksavo apčiuopiamą 9 taškų persvarą (48:57).

Prie to labiausiai prisidėjo Antanas Kavaliauskas ir Brandonas Daviesas, kartu surinkę 32 taškus ir visos dvikovos metu dominavę tiek po varžovų, tiek po savo krepšiu.

Lietuvos čempionai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 39:32. Taip pat atliko beveik dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų – 20:12.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, žalgiriečiai šiek tiek dažniau klydo (9:7), tačiau kelios apmaudžios klaidos buvo padarytos besibaigiant rungtynėms, todėl didelės įtakos galutiniam rezultatui neturėjo.

REKLAMA

Nors ir neakivaizdi, tačiau viena iš svarbiausių pergalės priežasčių – baudų metimai. Abi komandos jų metė tiek pat (po 17), tačiau „Žalgiris” pataikė 16, o „Budučnost” vos 8.

Podgoricoje „Žalgiriui” tikrai nebuvo lengva – po pirmų dviejų dvikovos kėlinių rezultatas buvo lygus (33:33), todėl kauniečiams pranašumą įrodyti reikėjo antroje pusėje.

Ketvirtajame kėlinyje po sėkmingo Brandono Davieso epizodo Š. Jasikevičiaus kariauna pirmą kartą įgavo dviženklį pranašumą (48:59) ir sėkmingai kontroliavo klampių rungtynių tempą. 

REKLAMA
REKLAMA

Šeimininkai savų žiūrovų net kelis kartus buvo nušvilpinėjami, nes „Žalgiris”, nors ir mažais žingsneliais, tačiau artėjo prie pergalės be didesnio pasipriešinimo. 

Tiesa, kauniečių pergalę apkartino galima Pauliaus Jankūno trauma. Po ilgosios pertraukos kapitonas į aikštelę nebegrįžo dėl sumušto klubo.

„Budučnost“: Alenas Omičius 16, Earlas Clarkas ir Nemanja Gordičius po 9, Coty Clarke'as 7.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 20 (9/14 dvit.), Antanas Kavaliauskas 12, Nate‘as Woltersas 10, Paulius Jankūnas 7.

RUNGTYNIŲ EIGA: 

Ketvirtas kėlinys (60:72)

Kauniečiai pirmą kartą įgauna dviženklę persvarą ir skaičiuoja 10-ies taškų pranašumą (51:61).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lieka trys minutės ir komandas skiria 7 taškai (58:65).

Šeimininkai nušvilpinėjami, nes paskutiniame kėlinyje tapo panašu, kad krepšininkai per anksti susitaikė su pralaimėjimu. „Žalgiris” triumfuoja (72:60).

Trečias kėlinys (48:57)

Komandos iškart apsikeičia tritaškiais. 

„Žalgiris” surengė spurtą 2:7 ir šiek tiek pritildė Podgoricoje susirinkusius vietinius gerbėjus (42:47).

Besibaigiant trečiajam kėliniui komandas skyrė 7, o vėliau ir 9 (48:57) taškai. Prie sėkmingo kauniečių žaidimo labiausiai prisidėjo A. Kavaliauskas, dominavęs po varžovų krepšiu.

Antras kėlinys: (33:33)

M. Grigonis pataikė pirmą savo tritaškį, tačiau šeimininkai pelnė du taškus su pražanga.

Itin klampus ir agresyvia gynyba paremtas antrasis kėlinys, kuriam įpusėjus „Žalgiris” buvo pelnęs vos 9 taškus.

REKLAMA

„Budučnost” buvo išlyginę rezultata (27:27), tačiau „Žalgiris” pelnė 6 taškus be atsako (27:33). Tiesa, šeimininkai kauniečiams neleido pabėgti ir prieš ilgąją pertrauką išlygino rezultatą (33:33).

Pirmas kėlinys: (15:18)

Rungtynes Podgoricoje aktyviau ir sėkmingiau pradėjo Kauniečiai. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai startavo spurtu 3:7.

Likus trims minutėms „Žalgiris” įgavo ir 7 taškų persvarą (11:18). Dinamikos rungtynių pradžioje trūksta, abi komandos per ganėtinai trumpą laiką surinko maksimalų pražangų skaičių, o šeimininkai taškus rinko baudų metimais.

Puikiai pirmąjį kėlinį sužaidė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, pelnęs 7 taškus.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Prieš skrydį į Juodkalniją Š. Jasikevičius įspėjo, kad Podgoricoje bus sunku, o dvikova bus ne pati gražiausia.

REKLAMA

„Tai tikrai rimtas varžovas, primenantis klasikinę serbų komandą – labai disciplinuota, labai gerai ginasi ir išanalizuoja varžovus.

Negalvoju, kad rungtynės bus labai gražios. Daug tokių rungtynių Podgoricoje nebūna. Reikės kentėti. Tai bus visai kitokio stiliaus rungtynės nei buvo su Madrido „Real“, – sakė praėjusio sezono Eurolygos metų treneris.

Jasikevičius taip pat akcentavo tai, kad Juodkalnijos čempionams šiame sezone akivaizdžiai pritrūksta ir sėkmės, tačiau puikiai organizuota komanda kažkada turėtų „iššauti”.

„Galbūt jiems kažkiek nesiseka, bet tai labai organizuota, fiziška ir labai gerai treniruojama komanda, kuri jau pernai rodė aukštą lygį ir pateko į Eurolygą, o šiemet kovoja su visais.

Ši Eurolyga momentais yra labai sunki ir tos pergalės taip lengvai neateina”, – dėstė strategas.

„Žalgirio” varžovas – pati nerezultatyviausia (64,8 tšk.) ir mažiausiai kamuoliu besidalinanti (13,8 rez. perd.) Eurolygos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų