REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
104
Tomas Danilevičius (nuotr. facebook.com)

Tomas Danilevičius – vienas iš nedaugelio lietuvių, gyvai stebėjusių pasaulio čempionatą finalą. Šalies futbolo federacijos (LFF) prezidentą Maskvoje labiausiai stebino sirgalių draugystė.

104

Tomas Danilevičius – vienas iš nedaugelio lietuvių, gyvai stebėjusių pasaulio čempionatą finalą. Šalies futbolo federacijos (LFF) prezidentą Maskvoje labiausiai stebino sirgalių draugystė.

REKLAMA

Dėsninga ir logiška baigtis

Tai – pirmasis pasaulio čempionatas, kurį legendinis Lietuvos futbolininkas stebėjo gyvai. T. Danilevičius stadione lankėsi ir atidarymo mače tarp Rusijos bei Saudo Arabijos rinktinių.

„Teko matyti daug klubinių rungtynių, UEFA Čempionų lygos finalų. Pasaulio čempionate nustebino atmosfera. Mieste vienoje vietoje – skirtingų šalių sirgaliai, pozityvi energija ir jokio baimės jausmo, kad gali atsitikti kas nors blogo – riaušės ar panašiai. Visi serga už futbolą, linksminasi“, – tv3.lt pasakojo LFF prezidentas.

Jis pacitavo Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) vadovą Gianni Infantino. Šveicaras prieš pasaulio čempionato finalą surengė 70 minučių trukusią spaudos konferenciją, kurioje pasidalijo pirmenybių skaičiais. Rungtynių metu stadionai užpildyti 98 procentais, į Rusiją atvyko milijonai turistų, o finalą žiūrėjo apie tris milijardus pasaulio gyventojų – 10 kartų daugiau nei amerikietiško futbolo lygos (NFL) „Super Bowl“ finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiame čempionate pirmąkart naudota VAR sistema. G. Infantino skaičiavimais, teisėjai, pasitelkę ją, priėmė 99,23 procento teisingų sprendimų.

REKLAMA

VAR į pagalbą pasikvietė ir finale teisėjavęs Nestoras Pitana. Argentinietis skyrė 11 metrų baudinį, po kurio prancūzai išsiveržė į priekį 2:1, o galiausiai laimėjo 4:2.

„Tokio rezultatyvaus finalo seniai nebuvo. Kroatai žaidė pirmuoju numeriu, spaudė, prancūzai kamuolį kontroliavo 39 procentus laiko, bet aštriai, gerai kontratakavo. Jautėsi klasė. Gerai į priekį jungdavosi Paulis Pogba. Prancūzijos rinktinės triumfas – dėsninga ir logiška baigtis. Prancūzai to nusipelnė“, – vertino T. Danilevičius.

Rusijoje jautėsi saugus

LFF prezidento teigimu, finalo metu Maskvos Lužnikų stadione nebuvo nė vienos laisvos vietos. Rungtynių pabaigoje pranešta, kad mačą stebėjo 78 011 žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sėdėjau arčiau Kroatijos rinktinės gerbėjų, tad man jie skambėjo garsiau. Tačiau galingai buvo sergama už abi komandas. Vyravo fantastiška atmosfera, – žavėjosi pašnekovas. – Lietuvių tribūnose tikrai buvo, bet jų sutikti neteko.“

T. Danilevičius į Rusiją atvyko šeštadienį. Vyro teigimu, Maskvos gatvėse jautėsi didelė šventė – minios žmonių, vilkinčių skirtingų šalių marškinėliais. Ne tik finalininkių Kroatijos bei Prancūzijos rinktinių, o ir Argentinos, Brazilijos, Kolumbijos ar Vokietijos komandų.

LFF prezidentas finale, kaip ir viso čempionato metu, favoritės neturėjo – Lietuvos rinktinė pirmenybėse nedalyvavo.

Klaipėdiečiui atmintin įsirėžė vienintelis čempionato incidentas – finalo metu į aikštę išbėgusios „Pussy Riot“ aktyvistės.

„Kalbant apie organizacinę pusę, finale viskas buvo idealu – aukščiausio lygio apsauga, įspūdingas spektaklis, čempionato uždarymas prieš rungtynes. Jaučiausi saugiai, bet pačiame stadione perdėtos apsaugos nesimatė“, – pasakojo T. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų