REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antroje sezono pusėje iš Madrido „Real“ į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubą persikėlęs Jonas Mačiulis ir vėl priverstas ieškotis naujo klubo.

Antroje sezono pusėje iš Madrido „Real“ į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubą persikėlęs Jonas Mačiulis ir vėl priverstas ieškotis naujo klubo.

REKLAMA

Lietuvio sutartis su Rusijos klubu galiojo iki šio sezono pabaigos ir labai panašu, jog Krasnodaro ekipos vadovai nesiruošia jos pratęsti.

Rusijos naujienų portalas gazeta.ru įvertino J.Mačiulio pasirodymą Vieningoje krepšinio lygoje (VTB) ir pripažino, jog lietuvis vis dar yra neblogas žaidėjas, tačiau geriausi laikai jau praeityje.

„Negalima sakyti, kad „Lokomotiv“ suklydo, pasirinkę lietuvį. Vis tik, klubams, kurie turi ribotas finansines galimybes, retai pavyksta gauti atlikėjų, turinčių milžinišką tarptautinę patirtį ir žaidusių garsiausiuose klubuose. Bet pasaulio ir Europos čempionato prizininkas iš Lietuvos rinktinės visiškai neatsitiktinai liko be darbo sezono įkarštyje,“ – konstatavo gazeta.ru apžvalgininkas.

Anot jo, geriau pasirodyti lietuviui sutrukdė ir seniau krepšininką kamavusios sveikatos problemos.

J.Mačiuliui pavyko sužaisti kelias labai geras rungtynes VTB reguliaraus sezono pabaigoje, tačiau atkrintamųjų varžybų serijoje prieš Maskvos srities „Khimki“ lietuvio pasirodymas nebuvo tobulas.

REKLAMA
REKLAMA

33-ejų metų krepšininkas pataikė tik 30 proc. metimų iš žaidimo, o trečiajame ketvirtfinalio mače susirinko 5 pražangas vos per 15 minučių.

Serijoje prieš „Khimki“ lietuviui esant aikštelėje, Maskvos srities krepšininkai įmetė net 41-u tašku daugiau nei „Lokomotiv-Kuban“ klubas.

REKLAMA

Pagal šį rodiklį J.Mačiulis buvo pats prasčiausias šios atkrintamųjų varžybų serijos žaidėjas.

Anot apžvalgininko, tai geriausiai atspindi faktą, jog lietuvis tikrai negalėjo likti patenkintas savo pasirodymu.

Gazeta.ru atstovas taip pat pastebi, jog J.Mačiulio patirtis galėjo padėti komandai laimėti Europos taurę.

Tačiau Madrido „Real“ gretose sezoną Eurolygoje pradėjęs lietuvis pagal taisykles negalėjo atstovauti Rusijos klubą tarptautiniame fronte.

„Net ir toks jau seniai ne „pikinis“ Mačiulis būtų daug padėjęs Krasnodaro komandai svarbiausiose Europos taurės rungtynėse, jei būtų galėjęs jose žaisti. Europos taurės finale su Stambulo „Darussafaka“ krasnodariečiai neatsilaikė iš dalies ir dėl to, kad Obradovičiui, europiniame turnyre naudojusiam mažesnę žaidėjų rotaciją, pritrūko dar vieno aukšto lygio atlikėjo,“ – atkreipė dėmesį apžvalgininkas.

Jonas Mačiulis šiame VTB lygos sezone iš viso sužaidė 10 rungtynių ir ant parketo vidutiniškai praleisdavo po beveik 26 minutes.

Per jas lietuvis pelnydavo po 9,5 taško, atkovodavo 6 kamuolius ir surinkdavo 11,7 naudingumo balo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų