REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Domantas Sabonis (nuotr. SCANPIX)

Lygiai prieš savaitę čiurnos traumą patyręs Domantas Sabonis per šį laiką spėjo praleisti tris Indianos „Pacers“ komandos rungtynes.

21

Lygiai prieš savaitę čiurnos traumą patyręs Domantas Sabonis per šį laiką spėjo praleisti tris Indianos „Pacers“ komandos rungtynes.

REKLAMA

Be savo aukštaūgio likę Indianapolio krepšininkai šią naktį Lietuvos laiku namuose 110:100 įveikė Los Andželo „Lakers“ klubą – tai buvo pirmoji „Pacers“ pergalė po to, kai klubas netikėtai prarado lietuvį.

NBA lygos apžvalgininkai šiemet ne kartą gretino D.Sabonį šalia didžiausią pažangą padariusių žaidėjų, tačiau aukštaūgį pristabdė nelemta čiurnos trauma.

Privertė sunerimti

Indianos „Pacers“ klubą iš arti stebintis žiniasklaidos atstovas Jonathanas Macri prieš dvikovą su „Lakers“ apžvelgė Indianapolio komandos žaidimą be D.Sabonio ir pabrėžė, jog „Pacers“ tiesiog privalo išgyventi šį etapą.

Dvikovoje prieš Filadelfijos „76ers” ekipą Domantui ant kojos užkritęs Joelis Embiidas privertė kaip reikiant sunerimti visus Indianos komandos gerbėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštaūgio patirtos traumos epizodą prisiminęs J.Macri pasidžiaugė, jog viskas baigėsi pakankamai laimingai.

„Pradžioje situacija atrodė labai prastai. J.Embiidas yra vienas iš tvirčiausiai sudėtų lygos vyrukų ir bet koks kontaktas su juo gali prišaukti nelaimių. Vienu metu atrodė, jog nuostabus lietuvio sezonas yra baigtas.“ – rašo J.Macri.

REKLAMA

Tačiau atlikus išsamius sveikatos tyrimus paaiškėjo, jog viskas nėra jau taip blogai ir mes šiame sezone dar išvysime lietuvį ant parketo.

Tiesa, kaip teigia „Pacers“ klubas, Sabonio dar tikrai nepamatysime aikštelėje sekančiose rungtynėse prieš Naujojo Orleano „Pelicans“, kurios įvyks už poros dienų.

Neturi lygiavertės pamainos

J.Macri nenustebo, jog be Domanto likusi „Pacers“ pralaimėjo abejas pirmąsias rungtynes. Anot jo, Indianapolio klubas paprasčiausiai neturi kuo pilnavertiškai pakeisti lietuvio aikštelėje.

Akistata su „Raptors“ buvo pirmoji, kai Indianos komanda žaidė be Sabonio. Tą vakarą jo vietą aikštelėje užėmęs Al Jeffersonas sužaidė geriausią savo sezono mačą – pelnė 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 12 atšokusių kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant stulbinančios asmeninės statistikos J.Macri atkreipė dėmesį, jog šie puolėjo surinkti skaičiai neatnešė tiek daug naudos kaip galėtų atrodyti.

„A.Jeffersonui būnant aikštelėje Indianos klubas pelnė 3 taškais daugiau nei „Raptors“, tačiau pergalei pasiekti to neužteko. Nors veterano veiksmai puolime paliko gerą įspūdį, kitoje aikštelės pusėje jis nebuvo toks naudingas ir suteikė per daug laisvės priešininkų aukštaūgiams.“ – pastebėjo Macri.

Anot šio JAV apžvalgininko aikštelėje A.Jeffersonas tikrai nėra toks mobilus kaip D.Sabonis, o kaip vieną didžiausių 33 metų žaidėjo minusą jis įvardina prastą krepšininko gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netenka savo kozirio

Indianos „Pacers“ klubas šiame sezone užima trečią vietą NBA lygoje pagal greitose atakose pelnomus taškus tiek po atkovotų, tiek ir po perimtų kamuolių.

J.Macri pastebi, jog koordinuoti ir greiti Sabonio judesiai gynyboje dažnai sukuria progas greitam „Pacers“ puolimui.

Tuo pačiu gali pasigirti ir startiniame penkete rungtynes pradedantis kitas priekinės linijos žaidėjas Mylesas Turneris.

Tačiau, kai aikštelėje nėra šių abiejų priekinės linijos atstovų, „Pacers" puolimas sulėtėja ir komandos draugai yra priversti prisitaikyti prie lėtesnio komandos žaidimo stiliaus, ypač tada, kai aikštelėje yra anksčiau mintėas A.Jeffersonas.

REKLAMA

Saboniui patyrus traumą „Pacers" priversta spręsti rebusą, kaip kompensuoti lietuvio netektį greitajame puolime, kuriame ši komanda jaučiasi tarsi žuvis vandenyje.

Komandos lyderiui reikia Sabonio

Victoras Oladipo yra vienas tų žaidėjų, kuris bene labiausiai laukia į aikštelę sugrįžtančio lietuvio.

Įžaidėjas šiemet mėgaujasi savo geriausiu karjeros sezonu, o prie to nemažai prisideda ir Sabonis.

Aikštelėje puikiai veikiantį Oladipo ir lietuvio tandemą geriausiai atskleidžia 100 atakų statistika: kai Oladipo dalinasi kamuoliu su A.Jeffersonu Indianos klubas renka 101,6 taško, kai su M.Turneriu – 110,6 tšk., o kai būna aikštelėje su Saboniu – net 113,5 tšk.

REKLAMA

„Jeigu Indianos klubas nori išlaikyti aukštas pozicijas Rytų konferencijoje, jie privalo tikėtis kiek įmanoma ankstyvesnio lietuvio sugrįžimo į aikštelę. A.Jeffersonui galbūt ir pavyko dalinai pakeisti lietuvį, tačiau Sabonio indėlis „Pacers“ žaidimui yra kur kas solidesnis. Jo ypač reikės atkrintamose varžybose, kuriose reikalingi visi pavojingiausi komandos ginklai“ – reziumavo J.Macri.

Belieka tikėtis, jog vidutiniškai po 11,7 taško ir 7,9 atšokusio kamuolio per rungtynes renkantis lietuvis grįžęs po traumos bus toks pats, kokį jį matėme iki nelemto incidento su J.Embiidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų