REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienis Vilniuje – tikra krepšinio šventė. Į kovą „Siemens“ arenoje stojo amžini varžovai „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. „Žaliai-balti“ nutraukė dar nei karto iki tol nepralaimėjusių varžovų penkių pergalių seriją bei iškovojo pergalę 66:74.

Sekmadienis Vilniuje – tikra krepšinio šventė. Į kovą „Siemens“ arenoje stojo amžini varžovai „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. „Žaliai-balti“ nutraukė dar nei karto iki tol nepralaimėjusių varžovų penkių pergalių seriją bei iškovojo pergalę 66:74.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinio „dėmesio“ sulaukė iš sostinės klubo į „Žalgirį“ persikėlęs Antanas Kavaliauskas. „Lietuvos ryto“ fanai jam buvo paruošę ne vieną skanduotę, o kiekvienas prisilietimas prie kamuolio buvo palydimas garsiu švilpimu.

REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Dviem tritaškiais rungtynes pradėjo Rashaunas Broadusas ir Davidas Loganas, o sužaidus pusę pirmojo ketvirčio rezultatas buvo lygus 9:9. Per likusį laiką komandos rungtyniavo taškas į tašką ir nei vieniems atsiplėšti nepavyko. Po pirmųjų 10-ties minučių priekyje 19:15 buvo aikštės šeimininkai.

Antras kėlinys

„Lietuvos rytas“ pirmavo visą kėlinį tačiau skirtumas nebuvo didelis. Įdomu tai, kad aukštą ir galingą sudėtį turintys vilniečiai nevengė mėtyti iš toli ir taip, tikriausiai, nustebino varžovus. Svarbiausia, kad tolimus metimus sostinės ekipa metė puikiai (8/14 trit., 57%).

REKLAMA
REKLAMA

Prieš didžiąją pertrauką švieslentėje degė tas pats 4 taškų „Lietuvos ryto“ pranašumas 38:34. Per pirmus du kėlinius kauničių gretose rezultatyviausias su 9 taškais buvo Lukas Lekavičius, o sostinės ekipai tiek pat buvo surinkęs Julius Jucikas.

Trečias kėlinys

Antroji rungtynių pusė prasidėjo tikra emocijų audra. Antanas Kavaliauskas stojo mesti baudų metimų, o „Siemens“ arenoje susirinkę sirgaliai į vidurio puolėją pradėjo mėtyti įvairius daiktus. Tai tikriausiai išmušė krepšininką iš vėžių, jis prametė pirmąją baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada techninę pražangą už ginčus su arbitrais užsidirbo Deividas Gailius, „Žalgiris“ spurtvo bei, sužaidus 6 minutes, pirmavo 42:47. Puikiai vilničių rebusą sprendę „Žalgirio“ vyrai prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 45:56.

Ketvirtas kėlinys

Dviženklė persvara kaip mat tirpti pradėjo po dviejų taiklių tolimų sostinės ekipos krepšininkų metimų. Likus žaisti 7 minutes, komandas skyrė 6 taškai.

Vilniečiai buvo priartėję iki 4 taškų, tačiau tritaškį įsmeiė Edgaras Ulanovas, tolimu metimu atsakė Rokas Giedraitis. Jau kitoje atakoje tolimą bombą į aikštės šeimininkų krepšį paleido Leo Westermannas (64:57).

REKLAMA

Likus žaisti 2 minutes, Kevinas Pangosas įkalė tritaškį, kuris atotrūkį padidino iki 13 taškų (59:72). Nors vilniečiai dar bandė priartėti, jiems pavyko tik aptirpdyti persvarą, rungtynės baigėsi svečių triumfu 66:74.

„Lietuvos rytas“: R. Broadus ir J. Jucikas po 13, D. Loganas 12 (5 rez. perd.).

„Žalgiris“: K. Pangos 16, E. Ulanovas (8 atk. kam.) ir L. Lekavičius po 12, L. Westermannas ir R. Javtokas po 9.

Prieš rungtynes:

Nors kauniečiai ir yra patyrę pralaimėjimą pačiose pirmose sezono rungtynėse, buvo akcentuojama, jog geriausią formą norimą pasiekti prieš Eurolygos startą.

REKLAMA

„Lietuvos ryto“ pagrindini galvos skausmas buvo įžaidėjo trūkumas, tačiau visai neseniai komandą papildė Rashaunas Broadusas, tačiau, kaip tv3.lt portalui sakė ir Davidas Loganas, naujokas dar nėra įsiliejęs į komandą.

Būtent D. Loganas yra nesustabdomas LKL čempionato žvėris, vidutiniškai renkantis po 21,6 taško. Tuo tarpu „Žalgirio“ ekipoje naudingiausiai žaidžia Paulius Jankūnas, kurį stabdys amerikietis Drew Gordonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų