REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmojo „Kauno maratono“ nugalėtoja, ilgųjų nuotolių bėgikė ir Lietuvos 100 km rekordininkė Sada Bukšnienė šiemet didžiausiame vasaros bėgime dalyvaus kaip laiko vedlė ir tikisi padėti kitiems sportininkams sėkmingai įveikti distanciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vedliai padeda nenukrypti nuo savo tikslo

„Kiekvienas maratono distancijos dalyvis turi iš anksto žinoti, kokiu tempu planuoja įveikti trasą. Bėgant minioje lengva užsimiršti ir kurį laiką bėgti su greitesniais dalyviais, o po to jau ir distanciją baigti gali būti sunku. Laiko vedliai dalyviams padės išlaikyti pastovų tempą ir finišą pasiekti savo nusistatytu laiku“, - pasakojo renginio organizatorius, Algirdas Pukis.

REKLAMA

Įprasta, kad laiko vedliais tampa patirties turintys maratono bėgikai, kurie puikiai žino savo galimybes ir visą distanciją bėga tolygiai. Per metus 5 maratonus nubėganti Sada Bukšnienė tikina, kad varžybose bėgantys vedliai jaučiasi įsipareigoję už tokiu pat greičiu bėgančius dalyvius.

„Vedlys tarsi tampa panašaus pajėgumo sportininkų grupės lyderiu. Jis dažniausiai būna labiau patyręs, jam pasirinktas greitis sukelia mažiau sunkumų nei jį sekantiems sportininkams. Tad vedliai dažnai jaučia atsakomybę už kitus dalyvius. Juos palaiko, bendrauja su jais ir nuolat ragina nepasiduoti ir tęsti bėgimą“, - pasakojo būsima „Miesto maratono“ laiko vedlė. Iššūkis ir pačiam vedliui

REKLAMA
REKLAMA

30 metų kūno kultūros mokytoja dirbanti profesionali sportininkė tikina, kad nepaisant patirties, prisiimdamas laiko vedlio pareigas sportininkas išsikelia nelengvą iššūkį ir sau pačiam.

„Būdamas vedliu tiesiog privalai visą distanciją bėgti tolygiai, nekaitaliojant greičio ir atbėgti iš anksto fiksuotu laiku. O tai nėra lengva. Bėgdamas „sau“ pagal savijautą pakoreguoti savo numatytą rezultatą, o čia esi įsipareigojęs dalyviams, sau ir organizatoriams. Net jei sunku, turi susiimti ir baigti laiku“, - pasakojo jau du kartus laiko vedle buvusi Lietuvos rekordininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kas pastūmėjo prisiimti šią atsakomybę, S. Bukšnienė tikino, kad kiti bėgikai jau seniai pastebėjo, kad ji bėga ganėtinai tolygiai ir net varžybose, kuriose ji bėga savo malonumui, prie jos prisijungdavo būrelis dalyvių, norinčių bėgti ir finišuoti su ja kartu.

Laukiami visi norintys

„Lietuvoje daugėjant maratono distancijos dalyvių skaičiui pastebime ir didesnį susidomėjimą savo jėgas išbandyti tampant laiko vedliais ir padėti kitiems sportininkams pasiekti savo tikslų. Smagu bėgti paskui vedlį, kuris turi daug patirties ir gali pasigirti aukštais pasiekimais“, - pasakojo „Miesto maratono“ organizatorius, pridurdamas, kad dar yra laukiami norintys save išbandyti maratono distancijos vedlio vietoje.

REKLAMA

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Kauno maratonas“ (dar žinomas kaip „Miesto maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių.

Sportininkai rungsis Kauno maratono, Švyturio Baltas nealkoholinis pusmaratonio, Tichė 10 km, Akademinės Kredito Unijos 5 km, PRISMA šeimų bėgimo 1,5 km ar 700 metrų paramos bėgimą „Už laimėtą gyvybę“ distancijose.

Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų