REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelas Jordanas per rungtynes po Čikagos „Bulls“ komandos šortais dėvėjo senuosius universiteto komandos šortus, Jasonas Terry prieš susitikimą miega su varžovų komandos šortais, o Reggie Milleris per apšilimą iškoneveikia trenerio asistentą. Tai itin garsių NBA krepšininkų ritualai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – pakankamai neprietaringa komanda. Europos taurės finalo ketverto dalyviai labiau pasitiki tik savo jėgomis, o ne kokiais nors papildomais veiksniais už aikštės ribų.

REKLAMA

Keisčiausi – amerikiečiai

Tiesa, du „Lietuvos ryto“ žaidėjai šiek tiek išsiskiria iš kitų. Nedidelių ritualų turi amerikiečiai Tyrese‘as Rice‘as bei Lawrence‘as Robertsas.

Pirmasis, kaip portalui Krepsinis.net atskleidė Mindaugas Katelynas, per apšilimą visuomet paleidžia metimą iš aikštės kampo ir meta taip, jog kamuolys atšokęs nuo žemės vėl pasiektų lanką ir įkristų į krepšį.

„Abu amerikiečiai taip pat sukalba maldą“, - sakė M.Katelynas.

Pats L.Robertsas patvirtino lietuvio teiginį, tačiau pridūrė: „Nėra taip, kad specialiai nesiskusčiau barzdos ar panašiai. Tiesiog einu į aikštę susikoncentravęs ir tiek. O apie tuos, kurie turi ypatingų ritualų, nemanau nieko blogo. Kiekvienam savo.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie smulkmenas užsiminė ir Jonas Valančiūnas: „Tokių mažyčių ritualų gal ir turiu. Stengiuosi kai ko nedaryti, bet ypatingų prietarų nėra.“

Netiki, tačiau supranta

Savo ruožtu trys „Lietuvos ryto“ atstovai Mindaugas Katelynas, Aleksandras Rašičius bei Vilmantas Dilys su ritualais neturi absoliučiai nieko bendro.

Vis dėlto visi trys krepšininkai tikinčiųjų prietarais keistuoliais nelaiko, o M.Katelynas prasitarė, jog tam tikrą rutiną prieš rungtynes turi: „Gerai išsimiegu, pavalgau, pasiilsiu. Nieko ypatingo. Manau kiekvienas žaidėjas turi savo rutiną, kai keliasi tam tikru laiku, tam tikru laiku eina ilsėtis, ruošiasi, rengiasi.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

Dviejų „duobkasių“ draugystė: kaip L. Robertsas nemėgsta A. Rašičiaus ir kaip amerikiečiai nekiša nosies iš namų

L. Robertsas: kas pirmas pradės žaisti savo žaidimą, tas ir laimės

Europos taurė: varžovai pasitiki savimi, vilniečiai medžioja Eurolygą

B. Newley: „Lietuvos ryte“ žaidžiau pusantrų metų, todėl turėjau ką patarti treneriui

Europos taurės turnyro pusfinalis: vilniečiams prireiks fortūnos šypsnio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų