REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, sausio 3 dieną Michaelis Schumacheris atšventė 42-ąjį gimtadienį. Ta proga pateiksime Jums vieno žurnalisto pasakojimą apie jo kelionę į gimtąjį čempiono miestelį.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant tikslumo, reiktų paminėti, kad Michaelis Schumacheris, ateityje sėkmingiausias lenktynininkas Formulėje 1, gimė 1969 metų sausio 3 dieną ne Kerpene, o Hürth-Hermülheim  miestelyje, nes tuo metu Kerpeno miesto dar nebuvo. Oficialiai jis buvo įkurtas tik 1975 metais, kai vietos valdžia nusprendė apjungti kelis nepriklausomus rajonus.

REKLAMA

Įdomu tai, kad Kerpenas, kurio plotas yra 114 kv.km, yra iš karto trijų lenktynininkų, kurie laimėjo Formulės 1 lenktynėse, gimtinė. Išskyrus brolius Schumacherius, šiuose kraštuose gimė ir Wolfganas von Tripsas, kuris galėjo tapti pirmu Formulės 1 čempionu iš Vokietijos, jeigu ne tragiška mirtis 1961 metais Italijos Didžiojo Prizo metu. Grafas von Tripsas iki mirties Kerpene atidarė kartodromą, kurį vėliau nusipirko mūrininkas Rolfas Schumacheris. Būtent čia savo pirmus karjeros žingsnius žengė jo sūnūs Michaelis ir Ralfas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu šalia kartodromo pastatytas modernus kartingų centras, kuris pavadintas Michaelio Schumacherio vardu ir yra pagrindinis Kerpeno pasididžiavimas. Miestelis, kuris nuo Kiolno yra 30 km atstumu, pritraukia daug turistų. Čia taip pat yra ir Schumacherio muziejus, kuris dirba tik išeiginėmis ir švenčių dienomis.

Pačiame kartingų centre yra taip pat nemažai įdomių eksponatų: čia galima pamatyti ir pirmą Michaelio lenktynių bolidą iš Formula Koenig, ir tamsiai žalią Jordan 191, su kuriuo vokietis debiutavo Formulėje 1, ir Benetton B194, su kuriuo Schumacheris iškovojo pirmą titulą, taip pat keli skirtingų metų Ferrari bolidai. Priimamajame sumontuotas Formulės 1 simuliatorius, kurio atidarymo prezentacijoje dalyvavo pats Michaelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galima pastebėti, kad Michaelis kiekvienais metais apsilanko Kerpene, kad sudalyvautų jaunųjų kartingų lenktynininkų turnyre.

Pats kartingų centras yra įsikūręs Michael-Schumacher-Strasse gatvėje, ir jeigu Jūs paklausite praeivių, kaip ten patekti, sulauksite daug informacijos apie šį legendinį lenktynininką.

Bet esant miestelyje, būtų praktiškai neįmanoma suprasti, kad čia Schumacherio gimtinė: tik miestelio pakraštyje, gatvėje, kuri pavadinta lenktynininko vardu, jaučiasi lenktynių dvasia. O pats Kerpenas ramus, tvarkingas, dviejų-trijų aukštų namukų miestas.

Atvažiuoti į šį miestelį nėra sudėtinga, o rasti patį kartodromą dar paprasčiau – tiesiog paklauskite bet kurio praeivio ir jums su džiaugsmu parodys, kur reikia važiuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų