REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitų metų rugpjūčio 31 — rugsėjo 18 dienomis Alytuje ir dar penkiuose Lietuvos miestuose vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Kaip vyksta pasirengimas Dzūkijos sostinėje vyksiančiam pogrupiui, pasakojo trečiadienio vakarą mūsų mieste viešėję tarptautinės krepšinio federacijos FIBA Europos padalinio pasiuntiniai - renginių departamento vadovė Monika Puchner, sporto departamento atstovas Richard Stokes ir juos atlydėjęs „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

REKLAMA
REKLAMA

FIBA atstovai į Alytų atvyko aplankę kitas Lietuvos arenas. Sporto varžybų specialistas R. Stokes stebėjo, ar tinkamos krepšinio aikštelės, lankai, salių prieigos, vadinami sektoriai, zonos.

REKLAMA

M. Špoko teigimu, pagal tarptautinius reikalavimus vadinamieji „vip“ sektoriai neturi ribotis su žaidėjų zonomis. Pasak M. Puchner, Alytuje besilankančios jau ne pirmą kartą, mūsų arenoje sparčiai vyksta darbai, matomas progresas. R. Stokes kolegei antrino, kad salė įrenginėjama pagal grafiką, o kaip tiksliai plano bus laikomasi toliau, bus tikrinama balandį.

M. Špokas svečius papildė, kad artimiausios rungtynės, į kurias yra pakviesti tarptautinės federacijos atstovai, naujoje Alytaus arenoje vyks vasario mėnesį, kai čia bus surengtas Lietuvos krepšinio federacijos „DnB Nord taurės“ finalas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį svečiai aplankė daugiau nei tris viešbučius Alytuje ir Birštone. „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas patvirtino, kad jiems, kaip čempionato rengėjams, svarbiausia, kur gyvens žaidėjai, teisėjai, žurnalistai. Kur gyvens komandų sirgaliai – kiekvieno privatus reikalas.

Į „Alytaus gido“ klausimą, kokių rinktinių svečiai linkėtų Alytaus pogrupiui, Richard Stokes sakė, kad „nesvarbu, kokios komandos varžysis, tai bus puiki galimybė miestui“ ir pridūrė, jog daug kas priklausys nuo pačių alytiškių vadybinio darbo, rinkodaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokios iš 24 geriausių Europos rinktinių rungtyniaus Alytuje - sužinosime kitų metų sausio 30-ąją. Kas žino, gal Dzūkijos sostinėje sulauksime kaimynės Lenkijos ar net Lietuvos rinktinės?

„Jeigu taip ir neįvyktų, silpnų komandų senojo žemyno pirmenybėse nėra, be to – kiekvienam miestui teks po 6 komandas iš trijų skirtingo pajėgumo „krepšelių“, - neeilinį sporto reginį žadėjo M. Špokas.

Europos čempionato atrankos grupės kovas iš 5 tūkst. 500 žiūrovų talpinsiančios Alytaus arenos ketina transliuoti „Viasat“. „Televizininkai – bene vieninteliai, kuriems jūsų arena kelia rūpesčių – ji ilga ir neaukšta“, - vienintelį mūsų miesto „minusą“ susitikime su vietos žiniasklaida įvardijo „EuroBasket 2011“ organizatorių Lietuvoje vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų