REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau šį savaitgalį legendinis sunkiasvorių boksininkas 54-erių metų Mike‘as Tysonas sugrįš į bokso ringą ir „Staples Center“ arenoje susikaus su kita šio sporto legenda 51-erių Roy Jonesu jaunesniuoju.

 Jau šį savaitgalį legendinis sunkiasvorių boksininkas 54-erių metų Mike‘as Tysonas sugrįš į bokso ringą ir „Staples Center“ arenoje susikaus su kita šio sporto legenda 51-erių Roy Jonesu jaunesniuoju.

REKLAMA

Šių legendinių boksininkų sugrįžimo kovą lapkričio 29 d. naktį Lietuvos laiku šskirtinai stebėkite tik per Go3!

Sprendžiant iš internete pasirodančių vaizdo įrašų, abu veteranai yra pasiruošę ir į šią kovą žiūri rimtai.

Prieš būsimą dvikova netyla klausimai dėl kovos taisyklių, o Kalifornijos valstijos atletikos komisijos vyukdantysis direktorius Andy Fosteris „MMA Fighting“ išsamiau paaiškino, kokios taisyklės galios šiai dvikovai.

„Pavadinkime tai parodomąja kova. Tokia jis ir yra“, – sakė A.Fosteris. „Noriu, kad visuomenė žinotų ir nenoriu, kad ji nusiviltų. Kol žinoma, kad tai parodomoji kova, šaunu, kad visi gali užsidirbti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Fosterio, taisyklės šiai kovai bus gerokai kitokios, nei sankcionuotai dvikovai. Jis siūlė atkreipti dėmesį į praėjusį rugsėjį vykusią buvusio čempiono Julio Cesario Chavarezo keturių raundų parodomąją kovą su Jorge Arce‘u.

REKLAMA

Tą vakarą boksininkai keitėsi smūgius keturis raundus, tačiau nebuvo nei laimėtų, nei pralaimėtojų, nei teisėjų skaičiuojančių taškus. Tokios pat taisyklės galios ir ateinantį savaitgalį.

„Nebus oficialių teisėjų“, – sakė A.Fosteris. „WBC nuotoliniu būdu turės keletą įžymybių svečių, kurie bus teisėjai, bet nieko oficialaus, jokio 10-9 skaičiavimo. Joks laimėtojas nebus paskelbtas. Tai yra pramoginis dalykas, o ne konkurencinga kova“.

Nors WBC šiai kovai sukūrė unikalų diržą „WBC Frontline Battle Belt“, A.Fosteris sako, kad pasibaigus kovai tiek M.Tysonas, tiek R.Jonesas juo bus apdovanoti.

REKLAMA
REKLAMA

A.Fosteris nori užtikrinti, kad visuomenę pasiektų teisinga informacija apie būsimą kovą ir jis visiškai supranta, kokią vertę kuria tokia dvikova.

„Bus smagu“, – sakė A.Fosteris. „Tai yra tai, kas yra ir nieko nedaugiau, bet bus smagu. Jie abu yra nuostabūs čempionai ir šio sporto legendos“.

M.Tysono ir R.Joneso kovos taisyklės:

– Kova vyks 8 raundus po 2 minutes.

– Boksininkai neprivalės dėvėti galvos apsaugų.

– Kovotojai mūvės 12 uncijų pirštines.

– Jeigu kuris nors boksininkas turės kirstinę žaizdą, parodomoji kova bus baigta.

– Abu kovotojai turėjo praeiti išsamią medicininę apžiūrą, kad galėtų surengti parodomąją kovą ir abu sportininkai dalyvavo VADA (savanoriškos antidopingo agentūros) testuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų