REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ gretose didžiausios permainos vasarą įvyko trenerių gretose, kur prie komandos vairo stojo austras Martinas Schilleris.

Kauno „Žalgirio“ gretose didžiausios permainos vasarą įvyko trenerių gretose, kur prie komandos vairo stojo austras Martinas Schilleris.

REKLAMA

Strategas poste pakeitė visų numylėtinį Šarūną Jasikevičių, tad M. Schilleriui teks užpildyti gana didelius batus. Komandoje neabejotinai bus kita sistema, filosofija, nes šie treneriui yra skirtingi.

Austrui tai bus pirma didelė patirtis Europos klubiniame krepšinyje. Į Kauną atvykęs strategas tikino iš karto supratęs, kaip ir miestiečiai, ir visa šalis mylį šią komandą.

„Visų pirma, aš puikiai suprantu, kad „Žalgiris“ yra daugiau nei paprastas klubas. Jis labai daug ką  reiškia visiems žmonėms. Kalbu ne tik apie kauniečius, bet apie visą šalį. Apskritai Lietuva yra viena iš nedaugelio šalių Europoje, kur krepšinis yra aukščiau futbolo. Tą supratau vien eidamas gatvėmis, kai net nėra prasidėjęs oficialus sezonas.

Judėti laisvai galiu, bet aišku atpažįsta mane, kalbasi žmonės, pataria, užduoda klausimų, ar nori nusifotografuoti. Jauti tą dėmesį visą, susidomėjimą, o iki sezono starto dar juk yra šiek tiek laiko. Tai tokie dalykai parodo daug ką. „Žalgiris“ yra visur mieste. Matai vėliavas, kažkokius lipdukus, plakatus ar panašiai. Jaučiasi, kaip jis mylimas ir rūpi visiems“, – sakė žalgiriečių treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Draugiškuose mačuose puikiai atrodo jaunasis Rokas Jokubaitis. Anot M. Schillerio, vienas iš jo prioritetų yra ugdyti jaunuosius krepšininkus.

„Dalis mano darbo yra ugdyti jaunus talentus. Rokas yra vienas tų talentingų žaidėjų, bet mūsų darbas dirbti su visais. Aišku nereiškia, kad jis žais nepaisant visko. Matysime, kaip jam sekasi, bet mes tikrai suteiksime šansų visiems jauniesiems žaidėjams pasirodyti. Tiek Rokas, tiek ir kiti turi tik stengtis ir parodyti norą“, – sakė jis.

REKLAMA

Paklaustas, kokia situacija yra su klubą vasarą papildžiusius aukštaūgiu Mareku Blaževičiumi, kuris kol kas nerungtyniauja tiek daug, treneris atsakė: „Marekas yra dar vienas talentas. Jis parodė, kad jau yra pasirengęs žaisti LKL turnyre, o dėl Eurolygos matysime. Bet ta pati situacija kaip su Roku, reikia įdėti darbo ir pastangų tobulėti“.

M. Schilleris dažnai įvardijamas kaip geras gynybos specialistas, bet draugiškuose mačuose kauniečiai rodė labai solidų puolimą. Gal treneris kiek pakeitė savo braižą?

„Tikrai ne, niekas nesikeičia. – sakė austras. – Taip, dabar mes žaidžiame gerai puolime, atakuojame neblogai, bent tai buvo prieš Eurolygos draugišką turnyrą. Gerai juda kamuolys tarp žaidėjų, esame agresyvūs. Aišku, mačas su  „Ax Armani“ buvo kiek kitoks, nes tai galingas varžovas, visai kitas lygis. Bet kol kas darome reikiamus dalykus puolime. Tačiau tai nereiškia, kad nenorime gintis. Žiūrėsime, analizuosime, ką ir kada turime daryti, kokius būtinus veiksmus atlikti. Pavyzdžiui, gynyba du prieš du. Žaidėjai mokosi, aš mokausi. Mes dirbsime ir iš mano pusės nėra pasikeitimų mano kaip trenerio strategijoje tikrai kol kas nėra“.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai oficialiai sezoną pradės savaitgalį, kai stos į kovas LKL turnyre. Pasak M. Schilerio, iššūkių dar laukia daug.

„Turime dar laiko šiek tiek. Dirbame, bet laukia nemažai iššūkių. Turime dar daug kur tobulėti, bet tai bus ir viso sezono metu. Mačas po mačo, nuolat turi būti progresas. Ar yra dalykų dar kuriuos jau dabar norėtųsi patobulinti, įdiegti? Tikrai taip. Bet toks procesas bus nuolat“, – mintimis dalijosi kauniečių vyriausiasis treneris.

Paklaustas, ar sezono metu stengsis išmokti lietuvių kalbos, kad galbūt lengviau būtų komunikuoti su komanda, M. Schilleris atsakė: „Žinau „labas rytas“, „ačiū“. Dar keletą keiksmažodžių, kurių nesakysiu (šypsosi, – aut. past.). Vaikai mano eina į anglų-lietuvių mokyklą, tai iš jų kažkiek pasiimsiu tų lietuviškų žodžių, stengsiuosi pridėti ir pats, išmokti“.

„TV3 Sport“ kanalas ir didžiausia vaizdo transliacijų internetu platforma Baltijos šalyse Go3 kasmet tiesiogiai parodys daugiau nei 240 reguliaraus sezono rungtynių, visas atkrintamųjų kovas bei finalo ketverto mūšius. Ištikimiausiems sirgaliams bus sudarytos geriausios galimybės pamatyti ne tik visas Kauno „Žalgirio“ kovas Eurolygoje, bet ir kitose komandose žaidžiančių geriausių lietuvių žaidėjų bei trenerių pasirodymus – Edgaro Ulanovo, Artūro Gudaičio, Roko Giedraičio, Tado Sedekerskio, Šarūno Jasikevičiaus, Rimo Kurtinaičio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų