REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ treneris Donaldas Kairys atsakė į komandos sirgalių klausimus bei papasakojo, kaip komandai sekasi ruoštis artėjančiam sezonui, kalbėjo apie komandos legionierius ir pagelbėjusį „Perlo“ jaunimą.

Vilniaus „Ryto“ treneris Donaldas Kairys atsakė į komandos sirgalių klausimus bei papasakojo, kaip komandai sekasi ruoštis artėjančiam sezonui, kalbėjo apie komandos legionierius ir pagelbėjusį „Perlo“ jaunimą.

REKLAMA

„Vasaros darbus vertinu teigiamai, padirbėjome neblogai. Susirinkome žaidėjus, kurių ieškojome, kurie atitiktų mūsų stilių ir derėtų prie mūsų komandos. Dabar beliko visų sulaukti“, – sakė D.Kairys.

– Kas dalyvavo komandos komplektacijoje?

– Tai buvo komandinis darbas. Dalyvavau ne tik aš, bet dalyvavo ir visi asistentai, Rolandas Jarutis, kuris padėjo labai daug. Galutinis žodis buvo mano, bet tai buvo komandinis darbas.

– Dar ne visi „Ryto“ legionieriai atvažiavo į Vilnių. Kaip tai apsunkina pasiruošimą?

– Apsunkina. Bandome kurti derinius, kad pabrėžtume savo stiprybes, bet didesnė dalis pagrindinių krepšininkų dar nesitreniruoja. Tai yra kėblu, bet džiugu, kad treniruotėse turime 12 krepšininkų ir galime daryti visus pratimus.

REKLAMA
REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie Andrew Goudelacką?

– Tai yra žaidėjas, kuris yra įspūdinga taškų rinkimo mašina. Visi žinome, kaip jis žaidžia, nors jo keletą metų ir nematėme aukštame lygyje dėl traumų ir panašiai. Žinome, kad praėjusį sezoną jis bandė sugrįžti, tačiau tai, pasak jo daktarų, darė gerokai per anksti ir labai trumpai. Dar nežinome, kaip gerai jis gali žaisti, bet žinome, kad sportavo vasarą, neprarado tam tikrų įgūdžių ir tikimės, kad jo patirtis gerai derinsis prie mūsų alkano ir veržlaus jaunimo.

REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie Demetriusą Jacksoną?

– Tai yra įspūdingo atletiškų duomenų krepšininkas, todėl iš jo tikimės kietos gynybos, kad duotų tonusą, kaip įžaidėjas, visai likusiai komandai. Taip pat norime ir veržlumo, nes nuo jo prasidės visos atakos. Norime žaisti greitai, norime greitai pereiti vidurio liniją ir jis bus tas, kuris padės mums tai sukurti.

– Paskutiniuoju „Ryto“ naujoku tapo Chrisas McCulloughas. Kokio tai tipo žaidėjas?

– Geriausiai jį apibūdintų vienas žodis universalumas. Jis yra labai aukštas, turi ilgas rankas, taip pat yra labai mobilus ir neblogai valdo kamuolį. Geba pataikyti iš toli, prasiveržti bei padės mums gynyboje užkaišyti daug skylių.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar esate patenkintas komandos progresu po draugiškų rungtynių?

– Nežinau, ar jau galiu pakankamai vertinti, nes dar labai viskas prieš akis. Sužaidėme kelias draugiškas rungtynes, dabar laukia kitos. Bandome mokintis derinius, įeiti į žaidimo ritmą, priprasti prie greičio, stumiame save į nepatogią padėtį, kai viską reikia atlikti greičiau, tiksliau ir aiškiau. Bandome priprasti prie šio ritmo.

– Kaip sekasi komandos jaunimui?

– Labai dėkingas, kad turėjome šansą pasiimti žaidėjus iš „Perlo“ komandos, nes su jų atėjimu, mūsų procesas tęsėsi ir galėjome atlikti visus pratimus, kuriuos sugalvojome. Jie tikrai mums padėjo, nes treniruotėse procesas vyksta. Galbūt jie negauna daug žaidybinio laiko, bet to ir neplanavome, nes bus kiti žaidėjai, kurie užims tas pozicijas. Džiaugiuosi, kaip jie dirba ir džiaugiuosi, kad jie padėjo komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Iki sezono pradžios liko dvi savaitės. Kokie pagrindiniai akcentai per šį laikotarpį?

– Mokintis derintis, mokintis kalbėti, susikalbėti, pajusti vienas kitą, įeiti į žaidybinį ritmą. Labai dar daug ką reikia padaryti, nes kai kurių žaidėjų dar net nematėme. Kai jie atvyks, reikės labai greitai ir intensyviai juos įvesti į komandą ir pasiruošti rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų