REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą sekmadienio rytą Lietuvos laiku vykusiame „UFC 250“ mišrių kovos menų (MMA) turnyro pagrindinėje dvikovoje visų laikų geriausia moterų kovotoja laikoma brazilė Amanda Nunes visiškai dominavo prieš Felicia Spencer ir šventė pergalę teisėjų sprendimu (50-44, 50-44, 50-45).

Ankstyvą sekmadienio rytą Lietuvos laiku vykusiame „UFC 250“ mišrių kovos menų (MMA) turnyro pagrindinėje dvikovoje visų laikų geriausia moterų kovotoja laikoma brazilė Amanda Nunes visiškai dominavo prieš Felicia Spencer ir šventė pergalę teisėjų sprendimu (50-44, 50-44, 50-45).

REKLAMA

Tai pirmas kartas UFC istorijoje tiek vyrų, tiek moterų divizionuose, kai dviejų skirtingų svorio kategorijų čempionė yra apgynusi abu savo turimus diržus.

A. Nunes dabar turi 11 iš eilės pergalių seriją ir visame UFC nusileidžia tik UFC lengvo svorio kategorijos čempionui Chabibui Nurmagomedovui, kuris turi 12 pergalių iš eilės seriją. Kartu su A. Nunes 11 pergalių seriją turi ir UFC čempionas Kamaru Usmanas. Taip pat A.Nunes yra trečia, pagal laimėtas titulines kovas. Ji tai padarė 8 kartus, tuo tarpu jos tautietis Andersonas Silva – 11, o amerikietis Jonas Jonesas – 14.

Visą pirmą raundą A .Nunes visiškai dominavo: ji ne tik smūgiu praliejo varžovės kraują, tačiau ir parteryje neleido lengvai kvėpuoti bei nuolat ieškojo skylių gynyboje ir bandė užbaigti kovą skausmingu veiksmu.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame raunde A .Nunes atrodė jau kiek lėtesnė, tačiau vis tiek dominavo prieš F. Spencer. Brazilė ne tik pataikydavo gana stiprius smūgius ir žalojo F. Spencer veidą, tačiau ir parteryje privertė ją dirbti itin sunkiai.

REKLAMA

Prieš trečiąjį raundą abi kovotojos apsikeitė šypsenomis, o pačioje raundo pradžioje F. Spencer pataikė smūgį keliu. Visgi jau netrukus pati F .Sperncer sugėrė A. Nunes smūgį dešine ranka. F. Spencer puolė varžovės kojas, tačiau A. Nunes sėkmingai apsigynė nuo galimo parvertimo. Įpusėjus raundui A. Nunes turėjo galimybę pulti gulinčią F. Spencer, tačiau nusprendė neiti į parterį ir kovą tęsti stovėsenoje. Vėliau F. Spencer teko sugerti dar ne vieną stiprų A .Nunes smūgį, tačiau ji pademonstravo išties tvirtą smakrą ir nepaisant to, kad leido brazilei dominuoti, sugebėjo pagirtinai išsilaikyti ant kojų po itin stiprių čempionės smūgių.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoje raundo pradžioje F. Spencer praleido dar vieną tiesų smūgį į galvą, tačiau neparkrito. Šiame raunde nepamatėme nieko naujo, A. Nunes ir toliau dominavo, o raundo pradžioje, po eilinių stiprių ir tikslių smūgių, privertė F. Spencer susigūžti ant žemės, o tiksint paskutinėms sekundėms A .Nunes sugebėjo pagriebti varžovės kaklą, tačiau užbaigti veiksmo neleido nuskambėjęs gongas.

Šiame raunde „GO3“ komentatorius ir treneris Alfredas LIfščicas ragino F.Spencer kampą išmesti rankšluostį, nes per keturis raundus ji patyrė per daug žalos ir neparodė jokio rimtesnio puolimo arsenalo.

Penktame raunde A. Nunes prispaudė F. Spencer prie grindų ir toliau žalojo jos veidą smūgiais alkūnėmis. Iki kovos pabaigos likus minutei, teisėjas trumpam sustabdė kovą, kad nuo kraujo būtų apvalytas F. Spencer veidas. Likus 15 sekundžių A.N unes dar sugebėjo atlikti kelis parvertimus, tuo tarpu F. Spencer tik gynėsi ir galiausiai nuskambėjus finalinei sirenai A.Nunes jau šventė pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po teisėjo skelbimo A. Nunes dėkojo F.Spencer už kovą ir net kuriam laikui uždėjo savo diržą jai ant peties.

Pagal UFC pateiktą statistiką, A. Nunes atliko 120 tikslių smūgių prieš 36 F. Spencer smūgius. Visgi A. Lifšicas pažymėjo, kad UFC greičiausiai paskaičiavo ir F. Spencer „baksnojimus“, nes šioje kovoje sunku įžvelgti tiek amerikietės smūgių. A .Nunes taip pat atliko 6 parvertimus, tuo tarpu F. Spencer – nei vieno.

Po dvikovos su Joe Roganu kalbėjusi A. Nunes nepasakė, su kuo norėtų kovoti kitoje kovoje. Ji taip pat patikino, kad norėjo save išmėginti penkių raundų kovoje bei pabrėžė, kad F.Spencer yra labai kieta kovotoja.

REKLAMA

Dar prieš šią dvikovą apie trečią norimą kovą su A. Nunes yra prakalbusi Valentina Ševčenko, kuri prisiminė, jog brazilė yra sakiusi, jog jai nėra sunkumų mesti svorį, todėl norėtų su ja susikauti svorio kategorijoje iki 125 svarų (56,7 kg).

Visgi po turnyro vykusioje spaudos konferencijoje UFC prezidentas Dana White'as patikino, kad neišvysime V. Ševčenko ir A .Nunes dvikovos.

A .Nunes 2016 m. kovą V.Ševčenko įveikė vieningu teisėjų sprendimu, tuo tarpu 2017 m. rugsėjį – skirtingu teisėjų sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų