REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Melburne (Australija) penktadienį tęsėsi pirmojo šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos „Australian Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos.

Melburne (Australija) penktadienį tęsėsi pirmojo šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos „Australian Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos.

REKLAMA

Viename įspūdingiausių šių metų mačų šveicaras Rogeris Federeris (ATP-3) po 4 valandų 5 minučių kovos 4:6, 7:6 (7:2), 6:4, 4:6, 7:6 (10:8) išplėšė pergalę prieš australą Johną Millmaną (ATP-47), nors lemiamo seto pratęsime buvo atsilikęs 4:8. Tai buvo trečia šveicaro pergalė prieš australą per keturias jų dvikovas. R.Federeriui tai buvo 100-oji pergalė „Australian Open“ vienetų turnyruose per karjerą.

R.Federeris pirmojo seto pradžioje iššvaistė „break pointą“, o J.Millmanas savo progą realizavo ir „pabėgo“ į priekį 4:1. Šveicarui devintajame geime pavyko realizuoti „break pointą“, bet rezultato jis taip ir neišlygino, nes dešimtajame geime „sausai“ pralaimėjo savo padavimų seriją.

Antrajame sete šveicaras nepriekaištingai žaidė savo padavimų metu. Ilgą laiką nuo jo neatsiliko ir J.Millmanas, kuris tik vienuoliktajame geime suteikė varžovui „break pointą“, bet jį neutralizavo. Visgi, pratęsime australas tris kartus pralaimėjo paties įžaistus kamuoliukus ir nepavijo R.Federerio. Trečiojo seto eiga buvo labai panaši. R.Federeris vėl žibėjo savo padavimų metu, be to, realizavo 1 iš 3 „break pointų“ ir priartėjo prie pergalės.

REKLAMA
REKLAMA

J.Millmanui pavyko atsitiesti ketvirtajame sete. Jis septintajame geime laimėjo vienintelį turėtą „break pointą“, o R.Federeris varžovo padavimų metu nenuveikė nieko ypatingo. Lemiamo setu metu įtampos netrūko. J.Millmanas anksti realizavo „break pointą“, bet jau kitame geime tą patį padarė R.Federeris (2:2). Septintajame geime australas turėjo dar du „break pointus“, tačiau šį kartą maestro atsilaikė.

REKLAMA

Vėliau situacija stabilizavosi, tad teko žaisti lemiamą pratęsimą iki 10 taškų. R.Federeris anksti suklydo savo padavimų metu ir atsiliko 0:3. Įspūdingai pratęsime žaidęs J.Millmanas vėliau laimėjo dar vieną šveicaro įžaistą kamuoliuką ir atitrūko jau 8:4. Vėliau sekė pirmoji australo klaida savo padavimų metu, kai jis smūgiavo į užribį (8:6). Netrukus tai pasikartojo ir antrą kartą, o tenisininkus beskyrė vienas taškas (8:7). R.Federeris savo padavimų metu laimėjo du taškus, kai J.Millmanas du sykius smūgiavo į užribį. Tai leido šveicarui pirmą kartą pratęsime išsiveržti į priekį ir atsidurti per tašką nuo pergalės. Tuomet R.Federeris atliko tikslų smūgį į laisvą zoną, J.Millmanas neturėjo vilčių spėti prie kamuoliuko ir šveicaras šventė dramatišką pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuntfinalyje R.Federerio lauks vengras Martonas Fucsovicsas (ATP-67). Jis 6:1, 6:1, 6:4 pranoko amerikietį Tommy Paulą (ATP-80).

Kiek anksčiau penktadienį iš tolesnės kovos iškrito graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-6). Jis 5:7, 4:6, 6:7 (2:7) pralaimėjo po traumų atsigaunančiam kanadiečiui Milošui Raoničiui (ATP-35). Kroatas Marinas Čiličius (ATP-39) 6:7 (3:7), 6:4, 6:0, 5:7, 6:3 eliminavo ispaną Roberto Bautistą Agutą (ATP-9), o italas Fabio Fognini (ATP-12) 7:6 (7:0), 6:2, 6:3 pranoko argentinietį Guido Pellą (ATP-25).

Bendras „Australian Open“ prizų fondas šiemet rekordinis – 71 mln. Australijos dolerių (43,94 mln. eurų). Vienetų varžybų nugalėtojai susižers po 4,12 mln. Australijos dolerių (po 2,55 mln. eurų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų