REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„ATP Cup“ finale triumfavo serbai

 Australijoje baigėsi pirmą kartą surengtas komandinis „ATP Cup“ vyrų teniso turnyras. Jo finale Serbijos rinktinė 2:1 įveikė Ispaniją.

 Australijoje baigėsi pirmą kartą surengtas komandinis „ATP Cup“ vyrų teniso turnyras. Jo finale Serbijos rinktinė 2:1 įveikė Ispaniją.

REKLAMA

Finalo starte Roberto Bautista Agutas (ATP-10) per 1 valandą 38 minutes 7:5, 6:1 nugalėjo Dušaną Lajovičių (ATP-34).

Pirmajame sete D.Lajovičius panaikino turėtą deficitą (iš 0:3 į 3:3), o po gero starto R.Bautista Agutas ėmė švaistyti „break pointus“. Visgi, po trijų pralaimėtų „break pointų“ ispanas galiausiai realizavo ketvirtąją progą, dvyliktajame geime laimėjo varžovo padavimų seriją ir baigė setą. Antroje mačo dalyje didesnės intrigos nebuvo. Ispanas setą pradėjo spurtu 4:0, o viena pralaimėta padavimų seriją jau nieko nepakeitė.

Geriausių pasaulio žaidėjų dvikovoje Novakas Djokovičius (ATP-2) po 1 valandos 57 minučių kovos 6:2, 7:6 (7:4) įveikė Rafaelį Nadalį (ATP-1) ir išsaugojo serbų viltis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame sete serbo persvara buvo akivaizdi – jis realizavo 2 iš 6 „break pointų“, o pats paduodamas kamuoliuką neturėjo problemų. Antrajame sete R.Nadalis galėjo perimti iniciatyvą, tačiau šeštajame geime pralaimėjo visus 5 „break pointus“. Vienuoliktajame geime dvi tokias progas turėjo ir N.Djokovičius, bet ispanas atsilaikė. Pratęsime R.Nadalis epizodiškai pirmavo (2:1), tačiau vėliau pralaimėjo du taškus savo padavimų metu ir N.Djokovičiaus nebepavijo.

REKLAMA

Serbų lyderis kartu su Viktoru Troickiu netrukus žengė į kortą dvejetų mačui, o ispanai nusprendė atlikti keitimą. Vietoj R.Nadalio buvo pasirinktas Feliciano Lopezas, kuris suvienijo jėgas su Pablo Carreno Busta. Visgi, šis sprendimas nepasiteisino. N.Djokovičius su V.Troickiu per 1 valandą 16 minučių laimėjo lemiamą mačą – 6:3, 6:4.

Ispanai finale pirmavo keliolika minučių (2:0, 3:1), bet tuomet pralaimėjo atkarpą net 0:5. Antrajame sete jau N.Djokovičius su V.Troickiu anksti išsiveržė į priekį (2:0) ir jie, skirtingai nei ispanai, savo pranašumo neiššvaistė. Tiesa, šeštajame geime F.Lopezas ir P.Carreno Busta turėjo „break pointą“, bet ispanai atsilaikė.

Bendrą turnyro prizų fondą sudarė 15 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų